Ingrediente
- 350 g bucati de șalău fiert și curățat
Pentru maioneza
- 2 gălbenușuri
- 40 g muștar
- 4 catei de usturoi
- 100 ml ulei
Instructiuni
- Pentru pasta de șalău, sau alt peste alb, se folosesc fileurile, insa având in congelator un salau destul de mare, gata curățat, l-am folosit pe acesta.
- Intr-o oala se pune apa si o lingurița sare. Când începe, sa clocotească, se pune pestele la fiert, timp de 10-12 minute, pana începe, sa se desprinda carnea de pe oase.
- Se scoate din apa si se lasă la răcit, apoi se curată de oase și piele. La final vom obtine bucatele mici de salau. Din tot pestele am avut la final 450 g, folosind doar 350 g pentru pasta cu maioneza, iar din 100 g am făcut o pasta dietetica, fără ulei.
- Pentru maioneza am folosit blenderul vertical. Am pus in vasul blenderului gălbenușurile, muștarul, uleiul și cateii de usturoi curatati și feliați. Am poziționat blenderul de mâna, având cutitele la fundul vasului și am pornit aparatul. Se lasă cutitele in partea de jos, pana ce se formează crema la baza vasului. Apoi treptat ridicam blenderul, omogenizand toate ingredientele. Se pasează, pana se formează maioneza. Totul durează 60-70 secunde.
- Peste maioneza am pus 3/4 din cantitatea de peste și am pasat-o împreuna cu maioneza.
- Pasta obținută am pus-o intr-un bol si am adăugat restul de peste. Am vrut, sa găsim prin pasta si bucăți mai mari de peste.
- Se amesteca totul cu spatula, se potrivește gustul cu sare, apoi se servește cu mare pofta.
- Pentru pasta dietetica, unde nu am folosit ulei, găsiți reteta in linkul urmator:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/oua-umplute-cu-pasta-de-salau
Comentarii