Ingrediente

  • 4 oua
  • 80 -90 g îndulcitor( xilitol)
  • 300 g branza degresată cremoasă 0,2% grăsime,scursa de zer
  • 1 lingura goji
  • 1 praf de sare
  • Esența vanilie

Instructiuni

  • Branza se pune la scurs timp de 3-4 ore.Cantitatea din reteta este cântărită ,după ce a fost scursa.
  • Pregătim o tava detașabilă de 18 cm, invelind-o pe toate părțile exterioare cu folie de aluminiu.Pe interior așezăm hârtie de copt, sa fie mai înaltă decât tava.
  • Albușurile se bat spuma.
  • Gălbenușurile  se mixează cu indulcitorul și un praf de sare, pana se deschid la culoare, iar indulcitorul este topit.
  • Adăugăm esența de vanilie, branza scursa și mixam câteva secunde, doar cât le incorporam in crema de galbenus.
  • Cu o lingura se adauga treptat ,spuma de albus peste crema de galbenus, amestecand ușor cu o spatula, iar la final incorporam și fructele goji.
  • Se toarnă in tava deja pregatita și se pune in alta tava mai mare, unde punem 2-3 pahare cu apa.
  • Se coace in jur de 50 minute, asta depinde de cuptorul fiecăruia.
  • Eu am copt pasca, întâi la 200 grade, pana când apa din tava a început ,sa facă aburi, apoi am scăzut temperatura la 160 grade,iar la aceasta temperatura am dat drumul uneori la ventilatie sus și jos, in funcție de cum se rumenea pasca deasupra.
  • La final  se face și testul scobitorii.
  • Când pasca este rumenita deasupra, se scoate din cuptor și se lasă in tava cu apa fierbinte, pana se răcoreste puțin, ea lăsându-se puțin.
  • Scoatem tava din apa, îndepărtăm inelul și așezăm pasca pe o farfurie întinsa.
  • Se servește simpla, sau pudrată cu indulcitor pudra.