Ingrediente

  • 1,5 linguri tarate ovaz
  • Un ou
  • 2 linguri branza degresata( ideal ar fi sa fie mai grunzoasa)
  • Sare
  • O lingura otet
  • Apa
  • O lingura lapte praf degresat
  • O lingurița cacao degresată sau ness
  • Indulcitor după gust
  • Iaurt, kefir, sana, lapte batut, la alegere, dar degresate.

 

 

Instructiuni

  • Se amesteca tarate, branza, oul și sare, sa obținem o pasta, pe care o lasam câteva minute , sa se hidrateze taratele.
  • Intr-un vas punem apa la fiert cu oțetul, când clocoteste, adăugăm cu lingura, din compozitia de branza și lasam sa fiarbă papanași, 3-4 minute.
  • Când s-au umflat și se ridica deasupra, le luam cu o paleta din apa și le așezăm pe o farfurie.
  • După ce s-au răcit le aranjam sub forma unui papanaș mai mare, turnam iaurt degresat peste ele și o crema de cacao degresată sau ness., care se prepara in felul următor:
  • O lingura lapte praf degresat, o lingurița cacao degresată , sau ness, indulcitor după gust și câteva picături de apa, toate le amestecam energic, pana obținem o pasta mai subțire.
  • In dieta Dukan , papanași se consuma din faza atac, intr-o singura zi, de către o persoana, având cantitatea de tarate obligatoriu, pentru o zi de atac.