Ingrediente
- 1,5 linguri tarate ovaz
- Un ou
- 2 linguri branza degresata( ideal ar fi sa fie mai grunzoasa)
- Sare
- O lingura otet
- Apa
- O lingura lapte praf degresat
- O lingurița cacao degresată sau ness
- Indulcitor după gust
- Iaurt, kefir, sana, lapte batut, la alegere, dar degresate.
Instructiuni
- Se amesteca tarate, branza, oul și sare, sa obținem o pasta, pe care o lasam câteva minute , sa se hidrateze taratele.
- Intr-un vas punem apa la fiert cu oțetul, când clocoteste, adăugăm cu lingura, din compozitia de branza și lasam sa fiarbă papanași, 3-4 minute.
- Când s-au umflat și se ridica deasupra, le luam cu o paleta din apa și le așezăm pe o farfurie.
- După ce s-au răcit le aranjam sub forma unui papanaș mai mare, turnam iaurt degresat peste ele și o crema de cacao degresată sau ness., care se prepara in felul următor:
- O lingura lapte praf degresat, o lingurița cacao degresată , sau ness, indulcitor după gust și câteva picături de apa, toate le amestecam energic, pana obținem o pasta mai subțire.
- In dieta Dukan , papanași se consuma din faza atac, intr-o singura zi, de către o persoana, având cantitatea de tarate obligatoriu, pentru o zi de atac.
Comentarii