Ingrediente

Papanasi

  • 1,5 tarate ovaz macinate(22 grame)
  • 5 g tarate pshillium
  • 5 g tarate grâu
  • 100 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 10 g indulcitor

Topping

  • 1 lingura branza degresată 
  • 3 linguri kefir degresat
  • 1 lingurița cacao degresată( sau ness)
  • Indulcitor după gust
  • 1 lingura dulceața goji

Instructiuni

  • Pentru compozitia de papanași, amestecam toate ingredientele și lasam deoparte câteva minute, pentru a se hidrata taratele.
  • Intr-un vas se pune apa la fiert cu putina sare.Când apa începe sa fiarbă, se adauga papanași, care ii modelam cu mâna umeda.
  • După ce se ridica deasupra, reducem focul și fierbem papanași , încă 15 minute, sau verificați ,sa fie fierți la mijloc.
  • Se scot din apa cu o paleta și se aseaza pe servetele de hârtie.
  • Între timp amestecam branza și kefirul, iar in alt vas micuț facem sosul de cacao( cacao+ indulcitor după gust+ câteva picături de apa ,adăugate treptat, toate amestecate bine).
  • Așezăm papanași pe o farfurie, turnam branza+ kefir,apoi sosul de cacao, iar deasupra dulceața de goji.