Ingrediente
- 135 g albus de ou
- 30 g indulcitor
- 1 praf de sare
- 1 plic budinca dietetica cu vanilie
- 40 g izolat proteic de zer
- 3 g cacao degresată
- 3-4 picături colorant roșu
Instructiuni
- Albușurile se mixează cu sarea, se adauga indulcitorul, mixând pana obținem o bezea ferma.
- Praful de budinca și izolatul de zer se amesteca împreuna și se adauga in bezea, amestecand ușor cu spatula.
- Se ia 1/3 din compoziție , se pune in alt vas și se adauga cacaua și colorantul, amestecand ușor, sa nu se lase compozitia.
- In tava de 18 cm. diametrul, punem in mijlocul ei 2 linguri compozitia galbena (are aceasta culoare de la praful de budinca), peste ea așezăm 1 lingura din cea roșie, continuind pana se termina ambele compoziții.
- La final vom avea un turnulet, care nu prea se întinde, fiind foarte aerat, așa ca, scuturam tava, pana se întind cremele pe toată suprafața tavii.
- Se coace timp de 40 minute, la 140 grade, cuptorul fiind preîncălzit înainte.
- Se scoate din tava, se lasa la răcit pe grătar, după care se poate felia.
- In dieta Dukan, se consuma începând cu faza de atac, colorantul nu conține zahăr, iar praful de budinca nu are amidon, ci făina konjak.
Comentarii