Ingrediente

  • 135 g albus de ou
  • 30 g indulcitor
  • 1 praf de sare
  • 1 plic budinca dietetica cu vanilie
  • 40 g izolat proteic de zer
  • 3 g cacao degresată
  • 3-4 picături colorant roșu 

Instructiuni

  • Albușurile se mixează cu sarea, se adauga indulcitorul, mixând pana obținem o bezea ferma.
  • Praful de budinca și izolatul de zer se amesteca împreuna și se adauga in bezea, amestecand ușor cu spatula.
  • Se ia 1/3 din compoziție , se pune in alt vas și se adauga cacaua și colorantul, amestecand ușor, sa nu se lase compozitia.
  • In tava de 18 cm. diametrul, punem in mijlocul ei 2 linguri compozitia galbena (are aceasta culoare de la praful de budinca), peste ea așezăm 1 lingura din cea roșie, continuind pana se termina ambele compoziții.
  • La final vom avea un turnulet, care nu prea se întinde, fiind foarte aerat, așa ca, scuturam tava, pana se întind cremele pe toată suprafața tavii.
  • Se coace timp de 40 minute, la 140 grade, cuptorul fiind preîncălzit înainte.
  • Se scoate din tava, se lasa la răcit pe grătar, după care se poate felia.
  • In dieta Dukan, se consuma începând cu faza de atac, colorantul nu conține zahăr, iar praful de budinca nu are amidon, ci făina konjak.