Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 45 g tarate ovaz nemacinate (3 linguri)
  • 30 g izolat proteic de zer
  • 15 g pudra de Okara
  • 50 g indulcitor (xilitol)
  • 5 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 20 g fructe uscate goji
  • 1 lingurița coaja uscata de portocale
  • 1/2 fiola esența vanilie

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Așezăm hârtie de copt, intr-o tava cu diametrul de 20/10 cm.
  • Taratele, izolatul proteic, pudra de Okara și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Ouăle, sarea, indulcitorul și aromele, se mixează la viteza mare, minim 6-7 minute, pana obținem o crema spumoasa și aerată. La început, crema de ou va fi lichida, aproape ca-ți vine, sa lași balta tot, dar după un timp, începe, sa se îngroașe, sa devine spumoasa.
  • Adăugăm amestecul de ingrediente uscate și fructele goji, tot odata. Se incorporeaza cu spatula, cu mișcări ușoare.
  • Se toarnă compozitia in tava și se da la cuptor încălzit la 170 grade, pentru 25-27 minute, pana se rumenește deasupra și trece testul scobitorii.
  • Pandișpanul copt se scoate din tava cu tot cu hârtie. Aceasta se desprinde de marginile prajiturii, ajutându-ne de un cuțit, apoi se îndepărtează și partea de jos.
  • Se lasă la răcit pe un grătar.
  • In dieta Dukan acest dulce se consuma începând cu faza de atac, timp de doua zile. De aceea se cântărește și se împarte in doua părți egale, fiecare parte conținând portia de tarate de ovaz și fructe goji, permise pentru o zi de atac.
  • Este uscat la mijloc, deoarece nu conține lactate, dar merge perfect lângă o cana de kefir, sana, iaurt, bineînțeles degresate pentru atac, sau se poate folosi ca blat de tort, dar neaparat sa fie însiropat.