Ingrediente

  • 3 gălbenușuri (50 grame)
  • 4 albușuri (130 grame)
  • 45 g tarate ovaz măcinate (3 linguri)
  • 10 g tarate pshillium (1 lingura)
  • 10 g tarate grâu (1 lingura)
  • 60 g lapte praf degresat
  • 5 g praf de copt
  • 4 g sare

Instructiuni

N-am știu, ce denumire sa-i dau acestui produs de panificație, pâinea conține drojdie, checul are lichide in compoziție, mai degrabă un pandișpan sarat, dar am decis pana la urma, la pâine pufoasa cu tarate, pentru ca este intr-adevăr pufoasa, foarte gustoasa, nu se fărâma la feliat și zic eu, merita încercată!
S-a întâmplat, sa fac un chec, sau pandișpan, iar din cauza, ca nu am dozat corect ingredientele uscate, chiar dacă la copt a crescut suficient, când s-a răcit, s-a lăsat la mijloc, de aceea am cantarit ouale, pentru ca dimensiunea lor diferă, iar ouale mai mari, cer ingrediente uscate mai multe.

  • Intr-un bol se pun toate ingredientele uscate și se amesteca.
  • Albușurile se mixează spuma, pana devin ferme, apoi cu mixerul la viteza mică, se incorporeaza treptat gălbenușurile.
  • Se adauga ingredientele uscate in doua transe, iar cu spatula se amesteca ușor, in așa fel, încât compozitia sa rămână aerată.
  • Se încălzește cuptorul la 175 grade.
  • Se pregătesc doua forme de 7/20 cm. Eu am folosit tavi din carton termorezistent și nu am folosit hârtie de copt pentru tapetat.
  • Se împarte compoziția in mod egal in cele doua forme (dacă se cântărește, e și mai bine).
  • Se dau tavile in cuptorul preîncălzit la 175 grade și se coc timp de 18-20 minute. După 15 minute se face testul scobitorii și in funcție de test, se lasă tavile încă 3-5 minute in cuptor.
  • Se îndepărtează hârtia de copt, in cazul meu formele de carton, trecând cu cutitul pe toate laturile tavilor, pentru a desprinde checul de hârtie.
  • Se răcesc pe un grătar.
  • In dieta Dukan, o singura pâine se consuma intr-o zi de atac, cântărește aproximativ 125 grame și conține cantitatea de tarate de ovaz obligatorie.
  • Dacă folositi o singura tava, dar mai mare, atunci checul se împarte in doua, pentru doua zile de atac, sau croaziera, pentru o zi și jumătate.