Se amesteca toate ingredientele, se adauga apa cu drojdia dizolvată și se amesteca cu o lingura, pana se înmoaie toată “făina” cu apa.Se lasă 10 minute, după care se frământa și se lasă la dospit la loc caldut, o ora, o ora și jumătate. Aluatul dospit va fi la final, unul destul de tare și nelipicios.
Se pune hârtie de copt intr-o tava de 30/10 cm.
Se împarte aluatul in trei, se fac trei șnururi lungi, apoi se împletesc. Se lucrează destul de anevoios, pentru ca aluatul nu este prea maleabil. Se asaza in tava si se lasă iar la dospit, pana observam ca pâinea a crescut semnificativ. Eu am încălzit puțin cuptorul,am oprit caldura si am lăsat tava cu pâine, sa dospeasca in cuptorul caldut.
Când pâinea a crescut suficient, am pornit cuptorul la 160 grade (fără sa preîncălzesc înainte) si am copt-o timp de 45 minute, ultimele 10 minute scăzând temperatura la 140 grade.Temperatura și timpul de coacere depinde de cuptorul fiecăruia.
Se scoate pâinea din tava, care va fi destul de moale, când este fierbinte, dar se lasă la răcit complet pe un grătar( eu am lăsat pâinea la răcit peste noapte).
Painea rece se feliază ușor si nu este umeda, dar trebuie timp pentru dospire, nu este cazul ,sa ne grăbim ,s-o coacem.
In dieta Dukan ,pâinea care cântărește 630 g ,se consuma din faza atac ,in 5 zile și jumătate, in croaziera se consuma in patru zile.
Se păstrează foarte bine in frigider, depozitat in punga de hârtie, sau panza.
Comentarii