Ingrediente

  • 400 g făina
  • 250 ml lapte caldut
    12 g drojdie proaspăta
  • 1 lingurița sare
  • 1 lingurița zahăr
  • 20 g grăsime topita și racita( untura, unt, sau ulei, dar eu am folosit untura)

Instructiuni

 

  • Se cerne făina intr-un vas, se face un crater la mijloc, se pune zahăr, drojdia și tot laptele.Se ia cu o lingura făina de pe marginea craterului, pana obținem o pasta de consistenta smântânii.Se acoperă și se lasă la dospit.
  • Când maiaua este crescută, se pune sare,se frământa , pana incorporam toată făina.Se adauga grăsimea, și se frământa aluatul, pana obținem o coca neteda.
  • Se acoperă și se lasă la dospit 15 minute.
  • Se formează din tot aluatul o bagheta, se pune in tava, pe hârtie de copt și se lasă la dospit 30 minute.
  • Se cresteaza , se presara făina peste bagheta și se coace 10 minute, la 160 grade, cu o tava cu apa dedesubt.
  • După cele 10 minute, se îndepărtează tava cu apa, se ridica temperatura la 180 grade și se coace încă 25-30 minute, pana se rumenește.
  • Se lasă la răcit pe un grătar .
  • La final avem o pâine de aproximativ 620 grame.