Ingrediente
- 150 g tarate ovaz macinate fin
 - 50 g tarate pshillium
 - 100 g lapte praf degresat
 - 100 g izolat proteic de zer
 - 5 g făina konjak
 - 2 plicuri praf de copt
 - 300 g kefir degresat
 - 1 praf de sare
 - 1 lingurița indulcitor
 
Instructiuni
- Intr-un vas încăpător amestecam ingredientele uscate, inclusiv sarea, indulcitorul și praful de copt.
 - Adăugăm kefirul rece peste amestecul uscat și-l incorporam cu o lingura. Va rezulta o compoziție moale, dar se lasa deoparte,10-15 minute, sa se hidrateze taratele,iar la final aluatul va fi mai consistent, însă nu se poate modela cu mâna.
 - Se încălzește cuptorul la 180 grade, cât se hidratează taratele.
 - Intr-o tava cu diametrul de 23 cm se pune hârtie de copt, se întinde aluatul, se nivelează cu o spatula, iar cu degetele umezite cu apa, apăsam pe toată suprafața aluatului.
 - Se coace timp de 15 minute la 180 grade, apoi se scade temperatura la 160 grade și se coace încă 20 minute.
 - La testul scobitorii, aceasta va ieși curată, fără umezeala pe ea.
 - Se scoate pâine din cuptor, se îndepărtează hârtia și se lasa la răcit pe un grătar.
 - Se feliază rece.
 - Pâinea cântărește in jur de 670 grame și va fi împărțită in 5 bucăți pentru croaziera, pentru atac se va împarți in aproape 7 bucăți.
 - Cele 150 g tarate de ovaz sunt echivalentul a 10 linguri.
 - Nu conține tolerate, este o pâine cu miez consistent, nu este umeda la mijloc si se face foarte repede, fără frământare, fără timp de dospire.
 
							
					
                                
                                
                                
Comentarii