Intr-un vas încăpător amestecam ingredientele uscate, inclusiv sarea, indulcitorul și praful de copt.
Adăugăm kefirul rece peste amestecul uscat și-l incorporam cu o lingura. Va rezulta o compoziție moale, dar se lasa deoparte,10-15 minute, sa se hidrateze taratele,iar la final aluatul va fi mai consistent, însă nu se poate modela cu mâna.
Se încălzește cuptorul la 180 grade, cât se hidratează taratele.
Intr-o tava cu diametrul de 23 cm se pune hârtie de copt, se întinde aluatul, se nivelează cu o spatula, iar cu degetele umezite cu apa, apăsam pe toată suprafața aluatului.
Se coace timp de 15 minute la 180 grade, apoi se scade temperatura la 160 grade și se coace încă 20 minute.
La testul scobitorii, aceasta va ieși curată, fără umezeala pe ea.
Se scoate pâine din cuptor, se îndepărtează hârtia și se lasa la răcit pe un grătar.
Se feliază rece.
Pâinea cântărește in jur de 670 grame și va fi împărțită in 5 bucăți pentru croaziera, pentru atac se va împarți in aproape 7 bucăți.
Cele 150 g tarate de ovaz sunt echivalentul a 10 linguri.
Nu conține tolerate, este o pâine cu miez consistent, nu este umeda la mijloc si se face foarte repede, fără frământare, fără timp de dospire.
Comentarii