Ingrediente

  • 200 g ficat de vițel 
  • 1 ceapa mică
  • 2-3 căței usturoi
  • 1/2 pahar cu apa
  • 1 lingurița muștar fără zahăr
  • 2 oua
  • 2-4 linguri kefir degresat
  • Condimente( sare, piper, fulgi de ardei iuți, nucsoara)

Instructiuni

  • Ficatul curățat, spalat și tăiat bucăți mici se pune la fiert cu ceapa curățata și tăiată julien, cățeii de usturoi curatati și apa.
  • Se fierb toate la foc mic, pana ficatul este gătit . Se mai adauga apa calda, in timpul fierberii , dacă e nevoie. Cand este aproape gata și a rămas puțin lichid, se adauga sare și se lasă pe foc, sa tragă câteva clocote.
  • Se pun in vasul blenderului, ficatul împreuna cu ceapa, usturoiul si lichidul rămas in vas și se pasează, cât ficatul este încă fierbinte.
  • Se lasă la răcit, la temperatura camerei.
  • Se fierb ouale tari și se curată .
  • In vasul cu ficatul pasat se adauga muștarul, gălbenușurile de ou fierte tari și se pasează împreuna.
  • Pentru cremozitate se pune iaurt degresat( kefir am folosit eu), se adauga sare, piper, un vârf de cuțit cu fulgi de ardei iuți și nucsoara, cât se ia între degete( fiind un condiment puternic, se adauga doar cât sa schimbe gustul pateului) și se paseaza totul foarte bine, pana obținem o pasta fina.
  • Se da la frigider pentru 3-4 ore, apoi se poate folosi.
  • In dieta Dukan se consuma din atac, ceapa fiind considerată condiment, folosind una micuța.