Ingrediente
- 100 g bucăți de șalău
- 3 oua
- 1 lingurița muștar fără zahăr
- 50 g kefir degresat
- 2 căței de usturoi
- Sare
Instructiuni
- Pentru pasta de șalău, sau alt peste alb, se folosesc fileurile, insa având in congelator un salau gata curățat, l-am folosit pe acesta.
- Intr-o oala se pune apa si o lingurița sare. Când începe sa clocotească, se pune pestele la fiert, timp de 10-12 minute, pana începe, sa se desprinda carnea de pe oase.
- Se scoate din apa si se lasă la răcit, apoi se curată de oase și piele. La final vom obtine bucatele mici de salau.
- Din tot pestele am avut la final 450 g, din care 100 g am folosit pentru aceasta pasta dietetica, iar cu restul am făcut o pasta clasica cu maioneza.
- Am fiert ouale tari, le-am curatat de coaja, apoi le-am tăiat in doua.
- In vasul blenderului se pun galbenusurile fierte, împreuna cu celelalte ingrediente.
- Se pasează, pana obținem o crema. Dacă vreti, puteți adauga mai mult kefir, sau alt iaurt degresat, însă mi-a plăcut consistenta, folosind doar 50 g kefir.
- Se pune sare după gust.
- Pasta este tartinabila, foarte gustoasa și sățioasa.
- In dieta Dukan, se consuma din prima faza, adică din atac.
Comentarii