Pentru pasta de șalău, sau alt peste alb, se folosesc fileurile, insa având in congelator un salau gata curățat, l-am folosit pe acesta.
Intr-o oala se pune apa si o lingurița sare. Când începe sa clocotească, se pune pestele la fiert, timp de 10-12 minute, pana începe, sa se desprinda carnea de pe oase.
Se scoate din apa si se lasă la răcit, apoi se curată de oase și piele. La final vom obtine bucatele mici de salau.
Din tot pestele am avut la final 450 g, din care 100 g am folosit pentru aceasta pasta dietetica, iar cu restul am făcut o pasta clasica cu maioneza.
Am fiert ouale tari, le-am curatat de coaja, apoi le-am tăiat in doua.
In vasul blenderului se pun galbenusurile fierte, împreuna cu celelalte ingrediente.
Se pasează, pana obținem o crema. Dacă vreti, puteți adauga mai mult kefir, sau alt iaurt degresat, însă mi-a plăcut consistenta, folosind doar 50 g kefir.
Se pune sare după gust.
Pasta este tartinabila, foarte gustoasa și sățioasa.
In dieta Dukan, se consuma din prima faza, adică din atac.
Comentarii