Ingrediente

  • Un punga orez konjak
  • 100 ml lapte
  • Indulcitor
  • Arome
  • O lingurița amidon
  • Un mar( pentru 1/2 din orezul gătit) 
  • Sos caramel fără zahăr
  • Scortisoara

Instructiuni

  • Orezul se clătești in multe rânduri de apa, după care se pune la fiert cu apa, pentru 20 minute.
  • Vărsam apa ,adăugăm laptele și lasam încă 10 minute sa fiarbă.Se adauga o lingurița de amidon, vanilie, sare și indulcitor după gust, lăsând orezul sa tragă un clocot.
  • Mărul se curată de coaja, se taie cubulete și se fierbe 10 minute.Se adauga scortisoara, indulcitor ( dacă e cazul) și sos caramel, după gust și optional.
  • In pahar se aseaza straturi de orez și mar.
  • Se poate adauga miez de nuca, tot optional.
  • In dieta se consuma din croaziera, având mărul și amidonul, ca tolerate.