Ingrediente
- 1 pachet orez konjac fără clatire
- 2 gălbenușuri
- 60 g kefir degresat
- 2 g făina konjac
- 40 ml apa rece
- Sare, piper
Pentru creveți
- 200 g creveți prefierti, congelati și decorticati
- 3-4 căței usturoi
- Sare
Instructiuni
- In apa rece se pune făina de konjac, se amesteca bine, sa nu formeze cocoloase și se lasă la umflat.
- Orezul se spală cu apa rece, se fierbe 7-8 minute, se scurge de apa și se clateste iar cu apa rece. Se poate folosi orez konjac cu clatire, dar acestea fără clatire, au un miros mai puțin pronunțat, specific pastelor konjac.
- Gălbenușurile se amesteca cu kefirul, se pune sare, piper.
- Orezul scurs se pune intr-un vas, se toarnă compozitia de gălbenușuri și se pune pe foc mic.
- Când începe sa fiarbă se adauga konjacul umflat și se fierbe, pana se ingroasa și se topește toată făina de konjac, amestecand mereu in vas.
- Dacă nu consumam imediat orezul, atunci se acoperă cu folie alimentara, care se asaza direct pe orez, evitând astfel, sa se usuce deasupra.
- Crevetii congelati se pun intr-o tigaie cu capac și se gătesc, pana se dezgheata, apoi se mărește focul și se gătesc, fără capac, pana se evapora apa( maxim 8-10 minute). Se condimentează cu sare și usturoi, sau alte condimente la alegere.
- Cine are răbdare și-i place, poate folosi creveți proaspeți, iar după ce sunt curatati, se gătesc, pe ambele părți, pana își schimba culoarea. Nu se țin in exces pe foc, deoarece, cu cât timpul de gătire este mai lung, cu atât crevetii devin tari.
- Acest orez konjac cu creveți se consuma in dieta Dukan, începând cu faza de atac. Crevetii pot fi înlocuiți cu carne de pasare consumată fără piele, mușchi de vita, sau orice fel de carne acceptata in prima faza a dietei.
Comentarii