Ingrediente

  • 3 oua medii
  • 50 g indulcitor
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • 1 praf de sare
  • 20 g făina cocos
  • 20 g făina bambus
  • 20 g cacao degresată 
  • 32 g nuca măcinată
  • 120 g gem de rubarba
  • 5 g praf de copt

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • O tava de 20/10 se tapetează cu hârtie de copt.
  • Făina de cocos, bambus, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Se bat ouale spuma cu un praf de sare, după care se adauga indulcitorul și se mixează pana cand, ouale au crescut in volum, iar indulcitorul este topit.
  • Se incorporeaza iaurtul, tot la mixer, apoi cu o spatula amestecam, adăugând ingredientele uscate.
  • Se pune miezul de nuca macinat, iar la final incorporam gemul de rubarba.
  • Se toarna compozitia in tava, se nivelează și se coace timp de 45-50 minute, la 170 grade fără ventilatie, pana trece testul scobitorii.
  • Se scoate tava din cuptor, se îndepărtează hârtia și negresa se lasă la răcit pe un grilaj.
  • Când este rece, se feliază și se presara lapte praf degresat, sau indulcitor praf( optional).
    In dieta Dukan, negresa se consuma in doua zile, din croaziera.
  • Făina de cocos- tolerat 20 g/zi
  • Făina de bambus- permisă din croaziera
  • Nuci- 16 g/ zi, permise in locul uleiului de masline
  • Rubarba-100 g permis din croaziera PP.