Ingrediente
- 3 oua medii
- 50 g indulcitor
- 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
- 1 praf de sare
- 20 g făina cocos
- 20 g făina bambus
- 20 g cacao degresată
- 32 g nuca măcinată
- 120 g gem de rubarba
- 5 g praf de copt
Instructiuni
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- O tava de 20/10 se tapetează cu hârtie de copt.
- Făina de cocos, bambus, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna.
- Se bat ouale spuma cu un praf de sare, după care se adauga indulcitorul și se mixează pana cand, ouale au crescut in volum, iar indulcitorul este topit.
- Se incorporeaza iaurtul, tot la mixer, apoi cu o spatula amestecam, adăugând ingredientele uscate.
- Se pune miezul de nuca macinat, iar la final incorporam gemul de rubarba.
- Se toarna compozitia in tava, se nivelează și se coace timp de 45-50 minute, la 170 grade fără ventilatie, pana trece testul scobitorii.
- Se scoate tava din cuptor, se îndepărtează hârtia și negresa se lasă la răcit pe un grilaj.
- Când este rece, se feliază și se presara lapte praf degresat, sau indulcitor praf( optional).
 In dieta Dukan, negresa se consuma in doua zile, din croaziera.
- Făina de cocos- tolerat 20 g/zi
- Făina de bambus- permisă din croaziera
- Nuci- 16 g/ zi, permise in locul uleiului de masline
- Rubarba-100 g permis din croaziera PP.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                
Comentarii