Ingrediente
1 kg carne amestec ( vita si porc);
750 g cartofi;
2 rosii;
3 cepe de marime medie;
ulei;
sare;
piper;
marar si patrunjel;
Instructiuni
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert intregi;
Ceapa se curata, se caleste in putin ulei;
Peste ceapa calita, se pune carnea si se lasa pe foc, amestecand continuu, pana se schimba putin culoarea;
Cand cartofii sunt aproape fierti, se taie rondele;
Se pune un strat de cartofi, intr-o tava inalta tapetata cu putin ulei;
Peste acesta, se aseaza toata carnea amestecata cu patrunjel si marar, apoi un alt strat de cartofi;
Rosiile se curata, se adauga in blender cu putin zahar, sare si alte mirodenii, dupa gust;
Sosul de rosii se toarna peste compozitie;
Se pune in cuptorul incins in prealabil, la o temperatura de 140-160 de grade;
Se tine la cuptor circa o ora, o ora jumatate;
Alte informatii
Servire:
-
Se serveste cald salata sau muraturi.
Comentarii