Ingrediente

  • 1 kg carne amestec ( vita si porc);
  • 750 g cartofi;
  • 2 rosii;
  • 3 cepe de marime medie;
  • ulei;
  • sare;
  • piper;
  • marar si patrunjel;
  • Instructiuni

  • Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert intregi;
  • Ceapa se curata, se caleste in putin ulei;
  • Peste ceapa calita, se pune carnea si se lasa pe foc, amestecand continuu, pana se schimba putin culoarea;
  • Cand cartofii sunt aproape fierti, se taie rondele;
  • Se pune un strat de cartofi, intr-o tava inalta tapetata cu putin ulei;
  • Peste acesta, se aseaza toata carnea amestecata cu patrunjel si marar, apoi un alt strat de cartofi;
  • Rosiile se curata, se adauga in blender cu putin zahar, sare si alte mirodenii, dupa gust;
  • Sosul de rosii se toarna peste compozitie;
  • Se pune in cuptorul incins in prealabil, la o temperatura de 140-160 de grade;
  • Se tine la cuptor circa o ora, o ora jumatate;
  • Alte informatii

    Servire:

    • Se serveste cald salata sau muraturi.