Ingrediente
- 3 ouă
- 180 g zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 200 g făina
- 6 g praf de copt
- 1/2 linguriță esență vanilie
În plus
- 25 g cacao
- 50 ml lapte
- 1/2 linguriță esență rom
Opțional
- 50-60 g miez de nucă tocat grosier
Instructiuni
- Ouăle, zahărul și sarea se mixează, până cresc în volum și se deschid la culoare.
- Se adaugă uleiul în fir subțire, mixând la viteză mică, apoi se adaugă laptele.
- Făina și praful de copt se cern împreună și se încorporează în compoziție, folosind tot mixerul, iar consistența este ca cea de clătite, poate ceva mai grosuta.
- Cacaua și laptele se amestecă, până are consistență unui sos gros.
- Se împarte în două părți aproximativ egale. O parte se aromatizeaza cu vanilie iar in cealaltă parte se adaugă romul și crema de cacao.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Într-o tavă pentru brioșe se pune hârtie specială în cele 12 cavități.
- Se toarnă compozițiile intercalat (galbena, maro, galbenă, maro…) până se termină, umplând formele cam pe trei sferturi. Se trece cu scobitoarea prin fiecare formă, amestecând ușor cele două compoziții, iar deasupra se presară miez de nucă tocat grosier.
- Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 35-38 minute, până trec testul scobitorii (o scobitoare înfiptă într-un muffins, trebuie să iasă curată, fără aluat pe ea).
- Se scot din formă și se lasă la răcit pe un grătar.
- Se pot mânca atât simpli, sau alături de o cană de lapte, iaurt…etc.
Comentarii