Ingrediente
- 2 ouă
- 150 g zahăr tos
- 1/2 linguriță sare
- 125 g unt
- 200 g iaurt natural cu 3% grăsime
- 260 g făină
- 40 g cacao
- 7 g praf de copt
- 1 lingură esență la alegere
- 300 g boabe de struguri fără sâmburi
Instructiuni
- Boabele de struguri se spală și se taie felii.
- Untul se topește, apoi se lasă la răcit.
- Făina, cacaua și praful de copt se cern împreună.
- Se pornește cuptorul la 175 grade, iar în tava de brioșe se așază hârtii speciale.
- Într-un bol se pun ouăle, zahărul și sarea. Cu un tel tip para se amestecă bine, apoi se toarnă untul topit, iar la final se pune iaurtul și se omogenizează.
- Ingredientele uscate cernute se încorporează, folosind tot telul. Vom obține o compoziție destul de groasă, care se aromatizeaza cu esență după gust.
- Peste bucățile de struguri se presară o lingură de făină, se scutură vasul, să pătrundă făina peste tot, apoi se adaugă în compoziție și se amestecă, folosind o lingură de lemn.
- Se ia cu lingura din compoziție și se umplu formele de brioșe pe 3/4.
- Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru 35-38 minute.
- Brioșele coapte se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar.
- Simple, economice, gustoase și ușor de pregătit!
Comentarii