Ingrediente

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 125 g unt
  • 200 g iaurt natural cu 3% grăsime
  • 260 g făină
  • 40 g cacao 
  • 7 g praf de copt
  • 1 lingură esență la alegere
  • 300 g boabe de struguri fără sâmburi

Instructiuni

  • Boabele de struguri se spală și se taie felii.
  • Untul se topește, apoi se lasă la răcit.
  • Făina, cacaua și praful de copt se cern împreună.
  • Se pornește cuptorul la 175 grade, iar în tava de brioșe se așază hârtii speciale.
  • Într-un bol se pun ouăle, zahărul și sarea. Cu un tel tip para se amestecă bine, apoi se toarnă untul topit, iar la final se pune iaurtul și se omogenizează.
  • Ingredientele uscate cernute se încorporează, folosind tot telul. Vom obține o compoziție destul de groasă, care se aromatizeaza cu esență după gust.
  • Peste bucățile de struguri se presară o lingură de făină, se scutură vasul, să pătrundă făina peste tot, apoi se adaugă în compoziție și se amestecă, folosind o lingură de lemn. 
  • Se ia cu lingura din compoziție și se umplu formele de brioșe pe 3/4.
  • Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru 35-38 minute.
  • Brioșele coapte se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Simple, economice, gustoase și ușor de pregătit!