Ingrediente

  • 42 g nuci caju crude
  • 6 g tarate pshillium
  • 150 g apa rece
  • 1/2 lingurița sare (optional)

Instructiuni

Am văzut aceasta reteta pe pagina culinara Chefclub, iar linkul de inspirație, îl găsiți la începutul rețetei.
Mi s-a părut interesantă ideea, având in vedere, ca se adapta perfect dietei Dukan și mai mult, voiam, sa văd, dacă intr-adevăr se albește aceasta combinație de pshillium și caju.
Cantitatea de nuci caju este de 42 g, permisă in 3 zile de croaziera (14 g/zi=1 lingura ulei de masline).
Am încercat aceasta mozarella in trei variante, folosind aceeași cantitate de caju (42 g), dar modificând gramajul la tarate pshillium și apa in care s-au hidratat.
Prima oară am folosit 20 g tarate și 500 ml apa. A rezultat un produs ferm, dar cu gust de pshillium.
A doua oară am folosit 10 g pshillium si 350 ml apa la hidratat. Rezultatul a fost mai gustos, dar mai moale.
A treia varianta este cea scrisă, rezultatul este o mozarella gustoasa, nu este tare, ca cea din comerț, având o consistenta mai mult elastică.

  • Se pun nucile caju la fiert in apa, timp de 15 minute, sau pana nucile sunt moi, fierte, apoi se lasă la răcit in apa din vas.
  • Taratele de pshillium se pun la hidratat in apa rece, se amesteca și se lasă deoparte, aproximativ o ora, pana obținem o pasta gelatinoasa
  • In vasul blenderului de mâna, se pun taratele hidratate și nucile caju fierte și răcite. Optional se pune 1/2 lingurița sare, pentru gust.
  • Se pasează, pana se albesc și obținem o pasta uniformă și consistenta.
  • Se răstoarnă pe folie alimentara, se rulează și se strâng capetele foliei. Se da la frigider, 2-3 ore.
  • Nu recomand, folosirea blenderului mare, fiind cantitate mică, va rămâne multă pasta sub cutite și nici nu se poate blendui bine, pentru ca se strânge pasta gramada și cuțitele blenduiesc mai mult in gol.
  • Este gustoasa, in combinație cu legume.
  • Cantitatea obținută se cântărește și se împarte in trei bucăți, pentru 3 zile de croaziera.