Ingrediente

Aluat pentru minitarte

  • 3 forma silicon de 10 cm
  • 45 g tarate ovaz macinate
  • 10 g tarate grâu
  • 25 g lapte praf degresat
  • 15 g gluten
  • 2 g praf de copt
  • 2 g făina konjak
  • 1 ou
  • Sare, piper
  • 50 ml apa calduta

Umplutura

  • 200 g carne tocata( piept și pulpa de pasare, fără piele)
  • 1 ou
  • 1 ceapa verde
  • Pătrunjel proaspăt
  • Sare, piper
  • 10 g tarate pshillium 

Instructiuni

Aluat

  • Amestecam ingredientele uscate cu praful de copt,sare și piper.Se adauga oul ,apa calduta și amestecam cu lingura.Vom obtine o pasta moale, care o lasam deoparte 15-20 minute,pentru a se hidrata taratele.La final vom obtine o compoziție mai tare,care nu se poate lucra pe blatul de lucru,dar suficient de buna ca și textura, pentru a îmbracă formele de silicon.
  • Împărțim compozitia in forme, captusind atât baza, cât și marginea, ajutându-ne de lingura, sau pur și simplu cu degetele umezite cu apa.

Umplutura

  • Carnea tocata, oul, taratele de pshillium și restul condimentelor ,după gust ,se  omogenizează .Se umplu formele de silicon căptușite cu aluat și se coc la 150 g, aproximativ 30-35 minute.
  • Se face testul scobitorii, iar dacă din umplutura nu iese lichid ,atunci când intepam cu scobitoarea, înseamnă ca sunt coapte.
  • Se scot din forme și se lasă la răcit pe grătar.
  • In dieta Dukan se consuma din faza atac, in doua zile. Pentru croaziera avem taratele de ovaz ,portia pentru o zi și jumătate ,putând sa le consumam minitartele  cu legume( roșii,ardei), sau cu branza conform etapei.