Ingrediente
Aluat pentru minitarte
- 3 forma silicon de 10 cm
- 45 g tarate ovaz macinate
- 10 g tarate grâu
- 25 g lapte praf degresat
- 15 g gluten
- 2 g praf de copt
- 2 g făina konjak
- 1 ou
- Sare, piper
- 50 ml apa calduta
Umplutura
- 200 g carne tocata( piept și pulpa de pasare, fără piele)
- 1 ou
- 1 ceapa verde
- Pătrunjel proaspăt
- Sare, piper
- 10 g tarate pshillium
Instructiuni
Aluat
- Amestecam ingredientele uscate cu praful de copt,sare și piper.Se adauga oul ,apa calduta și amestecam cu lingura.Vom obtine o pasta moale, care o lasam deoparte 15-20 minute,pentru a se hidrata taratele.La final vom obtine o compoziție mai tare,care nu se poate lucra pe blatul de lucru,dar suficient de buna ca și textura, pentru a îmbracă formele de silicon.
- Împărțim compozitia in forme, captusind atât baza, cât și marginea, ajutându-ne de lingura, sau pur și simplu cu degetele umezite cu apa.
Umplutura
- Carnea tocata, oul, taratele de pshillium și restul condimentelor ,după gust ,se omogenizează .Se umplu formele de silicon căptușite cu aluat și se coc la 150 g, aproximativ 30-35 minute.
- Se face testul scobitorii, iar dacă din umplutura nu iese lichid ,atunci când intepam cu scobitoarea, înseamnă ca sunt coapte.
- Se scot din forme și se lasă la răcit pe grătar.
- In dieta Dukan se consuma din faza atac, in doua zile. Pentru croaziera avem taratele de ovaz ,portia pentru o zi și jumătate ,putând sa le consumam minitartele cu legume( roșii,ardei), sau cu branza conform etapei.
Comentarii