Ingrediente

  • 1,5 kg pulpa vita
  • 1 kg păstăi congelate
  • 40 g unt
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 400 g roșii pasate ( 1 cutie)
  • 200 g sos de roșii
  • 1 căpățâna usturoi proaspăt
  • Sare, piper
  • 1 lingurița zahar( optional)
  • Pătrunjel verde tocat

Instructiuni

  • Carnea de vita se spală și se taie bucăți mici.
  • Intr-o tigaie antiaderenta și mai mare, se pune untul și uleiul. Când s-au încins, se adauga carnea și se gătesc la foc mediu, spre mare, pana ce carnea se albește.
  • Se pune ceapa tocata peste carne, se acoperă tigaia și se gătește la foc mic, pana ce carnea se înmoaie și este gatita cam pe jumătate. Se amesteca uneori, sa fie lichid in tigaie, iar dacă a scăzut, se adauga putina apa. Am vrut, sa gătesc carnea, doar in grăsime și suc propriu, de aceea am folosit focul mic la aragaz și vasul acoperit.
  • Cam după o ora, când s-a inmuiat carnea, am adăugat păstăile, care erau congelate.
  • Am acoperit vasul și am lăsat sa se gătească la foc mic, pentru a se dezgheța păstăile. Au lăsat suficientă apa și nu a fost nevoie, sa adaug deloc.
  • Când păstăile sunt moi, se pun roșiile pasate, iar apoi sucul de roșii. Am lăsat totul, sa se gătească, pana s-a evaporat aproape tot lichidul din tigaie, amestecand ușor in vas. Se potrivește gustul cu sare și piper, se oprește focul și se adauga usturoiul pisat. Se presara pătrunjel verde tocat, se acoperă vasul și se lasă 15 minute, pentru ca usturoiul sa aromatizeze tot conținutul din tigaie.
  • Daca sosul este prea acru, se adauga puțin zahăr, pentru un gust dulce-acrișor, dar este optional.