Ingrediente

  • 1/2 iepure (1,3 kg)
  • 300 g praz
  • 1 ardei gras roșu 
  • 1 morcov
  • 200 g roșii pasate
  • 200 g masline verzi
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Pentru aceasta mâncare am folosit doar 1/2 dintr-un iepure, crescut acasă, nu la noi, ci in gospodăria unei persoane, de unde ne aprovizionat, pe lângă iepuri și cu gâște, rate, găini. Pot sa jur, ca a fost cel mai gras iepure, care l-am gătit vreodată!
  • Iepure spalat bine, l-am porționat și l-am împărțit in doua. Pentru ca a avut destula grăsime, nu am folosit ulei.
  • Intr-o tigaie antiaderenta am pus bucatile de iepure și le-am prăjit pe ambele părți,  întâi la foc iute, pana a lăsat grăsime, iar carnea și-a schimbat culoarea, apoi am lăsat focul mic si am acoperit tigaia. Carnea a lăsat sucul propriu si am lăsat pe foc, pana s-a evaporat tot lichidul.
  • Bucatile de carne prăjite le-am scos intr-un vas, iar in grăsimea lasata in tigaie am pus prazul curățat și tocat, morcovul tăiat rondele și ardeiul gras tăiat cubulete. Am adăugat o lingurița rasa de sare și le-am călit, doar cât s-au lăsat legumele.
  • Intr-un vas yena am pus legumele călite, roșiile pasate, bucatile de carne și maslinele verzi. Condimentam cu piper și sare, dacă e cazul.
  • Vasul se acoperă cu capac și se da la cuptor, pentru aproximativ o ora, la 170 grade, pana carnea este moale. In funcție de tipul de carne (de exemplu iepurele din comerț se gătește mai repede) se lasă vasul in cuptor, eu gatind iepure de casa, a fost nevoie de mai mult timp, pana carnea a fost frageda.