Ingrediente
- 1 ceapa
- 50 ml ulei
- 1 ardei gras, sau gogoșar
- 2 roșii
- 530 g boabe de naut fierte
- 1/2 lingurița coriandru
- 300 g crema de cocos
Instructiuni
- Boabele de năut au fost fierte, scurse de zeama si cu coaja data deoparte.
- Năutul se pune in apa rece, destul de multă , întrucât își va dubla volumul. Se tine la umflat 12-15 ore, după care se scurge apa, se clateste năutul in 2-3 rânduri de apa rece și se pune la fiert, la foc mic.Timpul de fierbere durează între 30-150 minute.Se verifica bobul de năut ,dacă este fiert, trebuie sa fie nisipos la mijloc.
- Se lasă la răcit, in apa in care au fiert.
- După ce s-a răcit apa, se scurge, iar boabele de naut eu le-am curățat de coaja. Durează mai mult timp, dar mâncărurile cu naut fără coaja ies la fine la gust.
- Năutul curățat se pun in pungute la congelator, atât cât estimam, ca avem nevoie pentru o mâncare.
- Ceapa și ardeiul se toaca mărunt, se pun la călit in ulei cu putina sare și 1/4 de pahar cu apa. Se pun la foc, pana se evapora apa, iar ceapa devine translucida.
- Se adauga roșiile, care au fost decojite și pasate cu blenderul. Se calesc, pana roșiile formează un sos gros.
- Peste legumele călite se pun boabele de naut scurse bine de apa.
- Se toarnă crema de cocos, atât partea solida, cât și partea lichida din cutie, cât sa cuprinda năutul cu lichid.
- Se lasa la gătit 15-20 minute.
- Se condimentează cu coriandru, sare și piper, fiind o mancare de post, dar se poate servi și alături de carne, gatita in diferite moduri ( grătar, grill, cuptor, prajit).
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii