Păstăile se curată de capete și se taie in doua, sau trei, depinde cât sunt de lungi.
Dovleceii, dacă sunt fragezi și proaspeți, doar se spala și se taie cubulete. Dacă dorim, putem sa-i curățăm de coaja.
Ceapa roșie se toaca mărunt, usturoiul se feliază, iar morcovul se taie rondele.
Roșiile se curată de coaja și se pasează.
Cantitatile de la ingrediente, sunt toate, după ce am curățat legumele.
Intr-un vas încăpător punem uleiul, sarea, păstăile, ceapa, morcovul și apa. Se lasă la fiert, cu capac asezat pe vas, pana păstăile sunt aproape fierte, iar apa s-a evaporat. Se mai adauga apa fierbinte, in cazul când, păstăile nu sunt gătite și s-a evaporat lichidul din vas.
Se pun dovleceii pregătiți înainte, se gătesc aproximativ 10 minute, pentru ca se înmoaie repede, apoi se toarnă sucul de roșii. Se gătesc la foc mediu, fără capac, pana uleiul începe sa se ridice deasupra.
Se servește cu pătrunjel verde tocat deasupra, fie ca mâncare de post, fie garnitura la friptura, in cazul nostru fiind, vita la cuptor, gatita simpla cu vin roșu și condimentata cu sare și piper.
Comentarii