Ingrediente
- 1/2 kg ciuperci brune
- 1 ceapa
- 3-4 ardei kapia copți
- 1 roșie mare
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, sau de masline
- Sare, piper
- Pătrunjel verde
Instructiuni
- Coacem ardeii kapia, in cuptor, pe flacara aragazului, pe grătar, dacă este posibilitate, sau pur și simplu, folosim ardeii copți de la congelator, dacă-i avem.
- Roșia se curată de pielița și se taie mărunt, sau se pasează cu blenderul vertical.
- Intr-un vas antiaderent se pune uleiul, ceapa, un praf de sare și putina apa. Se fiert împreuna, pana scade apa, iar ceapa devine translucida.
- Ciupercile curățate, se taie bucăți mici, pe jumătate, sferturi, in funcție de mărime, cele micuțe se lasă întregi.
- Ardeii copți se toaca mărunt, sau se rup fasii, după cum ne place.
- Peste ceapa se pun ciupercile, ardeii și se gătesc timp de 10 minute, la foc mediu.
- Se adauga rosia pasata, sau tocata și se lasă pe foc, pana scade lichidul din vas, iar uleiul se ridica deasupra.
- Optional, se presara pătrunjel verde tocat.
- Este o mâncare simpla, ușor si rapid de făcut, la gust ca zacusca de ciuperci.
Comentarii