2-3 linguri ulei de floarea soarelui, sau de masline
Sare, piper
Pătrunjel verde
Instructiuni
Coacem ardeii kapia, in cuptor, pe flacara aragazului, pe grătar, dacă este posibilitate, sau pur și simplu, folosim ardeii copți de la congelator, dacă-i avem.
Roșia se curată de pielița și se taie mărunt, sau se pasează cu blenderul vertical.
Intr-un vas antiaderent se pune uleiul, ceapa, un praf de sare și putina apa. Se fiert împreuna, pana scade apa, iar ceapa devine translucida.
Ciupercile curățate, se taie bucăți mici, pe jumătate, sferturi, in funcție de mărime, cele micuțe se lasă întregi.
Ardeii copți se toaca mărunt, sau se rup fasii, după cum ne place.
Peste ceapa se pun ciupercile, ardeii și se gătesc timp de 10 minute, la foc mediu.
Se adauga rosia pasata, sau tocata și se lasă pe foc, pana scade lichidul din vas, iar uleiul se ridica deasupra.
Optional, se presara pătrunjel verde tocat.
Este o mâncare simpla, ușor si rapid de făcut, la gust ca zacusca de ciuperci.
Comentarii