Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci brune
  • 1 ceapa
  • 3-4 ardei kapia copți
  • 1 roșie mare
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, sau de masline
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde

Instructiuni

  • Coacem ardeii kapia, in cuptor, pe flacara aragazului, pe grătar, dacă este posibilitate, sau pur și simplu, folosim ardeii copți de la congelator, dacă-i avem.
  • Roșia se curată de pielița și se taie mărunt, sau se pasează cu blenderul vertical.
  • Intr-un vas antiaderent se pune uleiul, ceapa, un praf de sare și putina apa. Se fiert împreuna, pana scade apa, iar ceapa devine translucida.
  • Ciupercile curățate, se taie bucăți mici, pe jumătate, sferturi, in funcție de mărime, cele micuțe se lasă întregi.
  • Ardeii copți se toaca mărunt, sau se rup fasii, după cum ne place.
  • Peste ceapa se pun ciupercile, ardeii și se gătesc timp de 10 minute, la foc mediu.
  • Se adauga rosia pasata, sau tocata și se lasă pe foc, pana scade lichidul din vas, iar uleiul se ridica deasupra.
  • Optional, se presara pătrunjel verde tocat.
  • Este o mâncare simpla, ușor si rapid de făcut, la gust ca zacusca de ciuperci.