Ingrediente
- 60 ml ulei
- 1 lingurița sare
- 200 g bulgur
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 1 morcov mai măricel
- 2 dovlecei (400 g curatati)
- 1 conseva roșii pasate (400 g)
- 600-700 ml apa
- 1 legătura pătrunjel verde
Instructiuni
- Pregătim legumele, curățându-le și tocând-le mărunt, doar dovleceii vor fi tăiați in patru, apoi feliați mai subtiri.
- Intr-un vas antiaderent se pun ceapa, ardeii, morcovii, sarea și 150 ml apa. Se gătesc la foc mediu, cu capac asezat pe vas, pana se înmoaie ceapa și devine translucida.
- Se adauga dovleceii și sucul de roșii, gatind-le, pana obținem un sos gros de roșii.
- La final punem bulgurul clatit cu apa rece.
- Se amesteca in vas și se adauga apa fierbinte, pe rând, atât cât este necesar, pana ce bulgurul este fiert.
- Se oprește focul, se adauga pătrunjel verde tocat și sare, după gust, se acoperă vasul și se lasă încă 15 minute.
- Se servește simpla, ca mâncare de post, sau garnitura pentru diferite cărnuri.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii