Ingrediente

  • 60 ml ulei
  • 1 lingurița sare
  • 200 g bulgur
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mai măricel 
  • 2 dovlecei (400 g curatati)
  • 1 conseva roșii pasate (400 g)
  • 600-700 ml apa
  • 1 legătura pătrunjel verde

Instructiuni

  • Pregătim legumele, curățându-le și tocând-le mărunt, doar dovleceii vor fi tăiați in patru, apoi feliați mai subtiri.
  • Intr-un vas antiaderent se pun ceapa, ardeii, morcovii, sarea și 150 ml apa. Se gătesc la foc mediu, cu capac asezat pe vas, pana se înmoaie ceapa și devine translucida.
  • Se adauga dovleceii și sucul de roșii, gatind-le, pana obținem un sos gros de roșii.
  • La final punem bulgurul clatit cu apa rece.
  • Se amesteca in vas și se adauga apa fierbinte, pe rând, atât cât este necesar, pana ce bulgurul este fiert.
  • Se oprește focul, se adauga pătrunjel verde tocat și sare, după gust, se acoperă vasul și se lasă încă 15 minute.
  • Se servește simpla, ca mâncare de post, sau garnitura pentru diferite cărnuri.