Ingrediente

  • 50 g gălbiorii uscati
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 3 căței usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 lingura pasta tomata
  • 300 g bulgur
  • Apa, sau supa de legume, cât e necesar (circa 800-900 ml)

Instructiuni

  • Gălbiorii uscati se pun intr-o sita și se spală la jet de apa rece, pana îndepărtăm toate impuritățile.
  • Se pun intr-un vas și se acoperă cu apa calda, sa se umfle, circa 40-45 minute.
  • Se scot din apa, iar aceasta apa am strecurat-o prin tifon dublu și am folosit-o la mâncare, pentru un gust mai intens de ciuperci (au fost 300 ml).
  • In ulei se pun legumele tocate si un praf de sare. Se calesc la foc mic, pana se înmoaie.
  • Se adauga pasta tomata si se amesteca bine cu legumele.
  • Urmează  ciupercile, apa strecurata de la ele si se gătesc împreuna 10 minute.
  • Adăugăm bulgurul clatit cu  apa rece.
  • Separat in alt vas punem la înfierbântat supa de legume, sau in lipsa ei, folosim apa simpla.
  • Când bulgurul absoarbe lichidul din vas, completam cu apa fierbinte, adăugând treptat cate 150-200 ml, pana ce bulgurul este fiert (durează cam 20 minute), iar in vas nu rămâne lichid. 
  • Se condimentează cu sare si piper după gust, iar deasupra se presara pătrunjel verde tocat.
  • In lipsa galbiorilor uscati se pot folosi orice sortiment de ciuperci, proaspete sau conservate.
  • Este o mâncare delicioasa de post, sau o folosim ca si garnitura pentru diferite fripturi.