Apa, sau supa de legume, cât e necesar (circa 800-900 ml)
Instructiuni
Gălbiorii uscati se pun intr-o sita și se spală la jet de apa rece, pana îndepărtăm toate impuritățile.
Se pun intr-un vas și se acoperă cu apa calda, sa se umfle, circa 40-45 minute.
Se scot din apa, iar aceasta apa am strecurat-o prin tifon dublu și am folosit-o la mâncare, pentru un gust mai intens de ciuperci (au fost 300 ml).
In ulei se pun legumele tocate si un praf de sare. Se calesc la foc mic, pana se înmoaie.
Se adauga pasta tomata si se amesteca bine cu legumele.
Urmează ciupercile, apa strecurata de la ele si se gătesc împreuna 10 minute.
Adăugăm bulgurul clatit cu apa rece.
Separat in alt vas punem la înfierbântat supa de legume, sau in lipsa ei, folosim apa simpla.
Când bulgurul absoarbe lichidul din vas, completam cu apa fierbinte, adăugând treptat cate 150-200 ml, pana ce bulgurul este fiert (durează cam 20 minute), iar in vas nu rămâne lichid.
Se condimentează cu sare si piper după gust, iar deasupra se presara pătrunjel verde tocat.
In lipsa galbiorilor uscati se pot folosi orice sortiment de ciuperci, proaspete sau conservate.
Este o mâncare delicioasa de post, sau o folosim ca si garnitura pentru diferite fripturi.
Comentarii