Ingrediente
- 50 g gălbiorii uscati
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- 3 căței usturoi
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 lingura pasta tomata
- 300 g bulgur
- Apa, sau supa de legume, cât e necesar (circa 800-900 ml)
Instructiuni
- Gălbiorii uscati se pun intr-o sita și se spală la jet de apa rece, pana îndepărtăm toate impuritățile.
- Se pun intr-un vas și se acoperă cu apa calda, sa se umfle, circa 40-45 minute.
- Se scot din apa, iar aceasta apa am strecurat-o prin tifon dublu și am folosit-o la mâncare, pentru un gust mai intens de ciuperci (au fost 300 ml).
- In ulei se pun legumele tocate si un praf de sare. Se calesc la foc mic, pana se înmoaie.
- Se adauga pasta tomata si se amesteca bine cu legumele.
- Urmează ciupercile, apa strecurata de la ele si se gătesc împreuna 10 minute.
- Adăugăm bulgurul clatit cu apa rece.
- Separat in alt vas punem la înfierbântat supa de legume, sau in lipsa ei, folosim apa simpla.
- Când bulgurul absoarbe lichidul din vas, completam cu apa fierbinte, adăugând treptat cate 150-200 ml, pana ce bulgurul este fiert (durează cam 20 minute), iar in vas nu rămâne lichid.
- Se condimentează cu sare si piper după gust, iar deasupra se presara pătrunjel verde tocat.
- In lipsa galbiorilor uscati se pot folosi orice sortiment de ciuperci, proaspete sau conservate.
- Este o mâncare delicioasa de post, sau o folosim ca si garnitura pentru diferite fripturi.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii