Carnea spălata, se șterge cu prosoape de hârtie și se trec prin uleiul încins, doar cât se albesc, fără a le prăji.
Se lasă focul mic, se acoperă vasul cu capac și se gătesc 1/2 ora (dacă sunt pulpe din comerț. Carnea păsărilor de curte, necesita mai mult timp de gătite, eventual se adauga putina apa la fiert).
Se adauga ceapa tocata mărunt și se lasă pe foc, pana ceapa s-a inmuiat.
Între timp pregătim bamele. Se aleg cele tinere, sa aibă 3-4 cm, se scurtează codițele și se spală. Bamele mai lungi, pot fi bătrâne, ațoase, cu coaja fibroasă.
Pregătim roșiile. Se trec prin apa clocotită, doar cât sa plesnească pielita, se scot din apa și așa îndepărtăm foarte ușor pielita. Roșiile curățate se pasează cu blenderul vertical.Putem omite acest pas, folosind roșii pasate la cutie, care se găsesc in comerț.
Revenind la mâncarea de bame: cand ceapa s-a inmuiat, se adauga bamele, tot acum punem roșiile pasate și fierbem la foc mediu, pana scade sucul de roșii, iar in vas avem un sos consistent.
Trebuie reținut ca, bamele se gătesc destul de repede, adăugând roșiile odata cu ele, vor rămâne întregi.
Comentarii