Ingrediente
- 3 zucchini medii
- 500 g ciuperci brune
- 1 fir de praz
- 1 morcov
- 5-6 ardei kapia copți
- 200 g roșii pasate
- 100 ml ulei
- 150 g masline conservate in ulei
- 1/2 pahar cu apa
- Sare, piper
Instructiuni
- Pregătim legumele și anume:
- -prazul se toaca mărunt, partea albă și partea verde cât este fraged
- - morcovul se taie felii subtiri
- - zucchini se curată de coaja și se taie in patru, apoi se feliază
- - ardeii copți se rup fasii, sau se toaca mărunt
- - ciupercile se curata, se spală pălăriile cu un burete și se taie in patru, șase, in funcție de mărime.
- Intr-un vas de tuci se pun uleiul, prazul, morcovul, apa și un praf de sare. Se gătesc pana se evapora apa, fără a le prăji, se adauga zucchini, ciupercile, găsindu-le la foc mediu, aproximativ 10 minute.
- Se adauga ardeii copți, roșiile pasate și maslinele, lăsând vasul pe foc, pana se ridica uleiul deasupra.
- Se poate servi ca atare, fiind o mâncare de post, gustoasa și delicioasa, sau garnitura pentru diferite fripturi.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii