Ingrediente

  • 3 zucchini medii
  • 500 g ciuperci brune
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • 5-6 ardei kapia copți
  • 200 g roșii pasate
  • 100 ml ulei
  • 150 g masline conservate in ulei
  • 1/2 pahar cu apa
  • Sare, piper

Instructiuni

  • Pregătim legumele și anume:
  • -prazul se toaca mărunt, partea albă și partea verde cât este fraged
  • - morcovul se taie felii subtiri
  • - zucchini se curată de coaja și se taie in patru, apoi se feliază
  • - ardeii copți se rup fasii, sau se toaca mărunt
  • - ciupercile se curata, se spală pălăriile cu un burete și se taie in patru, șase, in funcție de mărime.
  • Intr-un vas de tuci se pun uleiul, prazul, morcovul, apa și un praf de sare. Se gătesc pana se evapora apa, fără a le prăji, se adauga zucchini, ciupercile, găsindu-le la foc mediu, aproximativ 10 minute.
  • Se adauga ardeii copți, roșiile pasate și maslinele, lăsând vasul pe foc, pana se ridica uleiul deasupra.
  • Se poate servi ca atare, fiind o mâncare de post, gustoasa și delicioasa, sau garnitura pentru diferite fripturi.