Miezul de nuca se macină in râșnița de cafea, pana obținem o pasta uleioasa.
Taratele, cacaua, praful de copt și nuca se amesteca împreuna foarte bine.
Ouăle se mixează cu indulcitorul și praful de sare, pana cresc in volum.
Se adauga amestecul uscat, esența de rom și se incorporeaza tot cu mixerul.
Se lasă compozitia câteva minute, după care se pun in forme speciale de madeleine, se umplu pe 3/4 și se coc in cuptorul preîncălzit la 160 grade, fără ventilatie, timp de 12-14 minute, pana se întăresc deasupra.
Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
Se pot pudra cu indulcitor, sau se lasă simple.
Eu am folosit forme de silicon, dar indiferent de forme( metal sau silicon), este indicat, sa se șteargă cavitățile cu puțin ulei de masline, pentru a scoate madeleinele ușor din forme, iar suprafața cu model sa rămână neteda și lucioasa.
In dieta Dukan, se consuma in doua zile de croaziera, miezul de nuca fiind permis din aceasta etapa, înlocuind uleiul de masline, iar cacaua sa fie degresată.
Comentarii