Ingrediente

  • 2 oua
  • 30 g tarate ovaz macinate fin
  • 10 g tarate pshillium 
  • 32 g miez de nuca
  • 10 g cacao degresată 
  • 40 g indulcitor
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • Esenta rom

Instructiuni

  • Miezul de nuca se macină in râșnița de cafea, pana obținem o pasta uleioasa.
  • Taratele, cacaua, praful de copt și nuca se amesteca împreuna foarte bine.
  • Ouăle se mixează cu indulcitorul și praful de sare, pana cresc in volum.
  • Se adauga amestecul uscat, esența de rom și se incorporeaza tot cu mixerul.
  • Se lasă compozitia câteva minute, după care se pun in forme speciale de madeleine, se umplu pe 3/4 și se coc in cuptorul preîncălzit la 160 grade, fără ventilatie, timp de 12-14 minute, pana se întăresc deasupra.
  • Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se pot pudra cu indulcitor, sau se lasă simple.
  • Eu am folosit forme de silicon, dar indiferent de forme( metal sau silicon), este indicat, sa se șteargă cavitățile cu puțin ulei de masline, pentru a scoate madeleinele ușor din forme, iar suprafața cu model sa rămână neteda și lucioasa.
  • In dieta Dukan, se consuma in doua zile de croaziera, miezul de nuca fiind permis din aceasta etapa, înlocuind uleiul de masline, iar cacaua sa fie degresată.