Ingrediente
- 2 oua
- 30 g tarate ovaz macinate fin
- 10 g tarate pshillium
- 32 g miez de nuca
- 10 g cacao degresată
- 40 g indulcitor
- 1 praf de sare
- 5 g praf de copt
- Esenta rom
Instructiuni
- Miezul de nuca se macină in râșnița de cafea, pana obținem o pasta uleioasa.
- Taratele, cacaua, praful de copt și nuca se amesteca împreuna foarte bine.
- Ouăle se mixează cu indulcitorul și praful de sare, pana cresc in volum.
- Se adauga amestecul uscat, esența de rom și se incorporeaza tot cu mixerul.
- Se lasă compozitia câteva minute, după care se pun in forme speciale de madeleine, se umplu pe 3/4 și se coc in cuptorul preîncălzit la 160 grade, fără ventilatie, timp de 12-14 minute, pana se întăresc deasupra.
- Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
- Se pot pudra cu indulcitor, sau se lasă simple.
- Eu am folosit forme de silicon, dar indiferent de forme( metal sau silicon), este indicat, sa se șteargă cavitățile cu puțin ulei de masline, pentru a scoate madeleinele ușor din forme, iar suprafața cu model sa rămână neteda și lucioasa.
- In dieta Dukan, se consuma in doua zile de croaziera, miezul de nuca fiind permis din aceasta etapa, înlocuind uleiul de masline, iar cacaua sa fie degresată.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                
Comentarii