Ingrediente

  • 1 limba de vita ( 1 kg)
  • 2 fire praz
  • 2 cepe mari
  • 100 gmasline
  • 2 linguri ulei de masline
  • supa de vita

Instructiuni

  • Limba de vita se spală , se taie in 2-3 bucăți și se fierbe in apa cu o lingura de sare grunzoasa, timp de 2-3 minute, pentru a elimina spuma.
  • Se varsa apa cu spuma, se spală vasul, la fel și limba, după care se pune la fiert in apa curată, timp de 40-60 minute, in funcție de cât de repede fierbe.Verificăm cu o scobitoare, dacă intra ușor in limba, e semn , ca e gata.
  • Se curată limba de partea albă, cât este încă fierbinte, pentru ca se curată mai ușor, apoi o feliem.
  • Firele de praz și ceapa, se toaca mărunt.
  • Intr-un vas( tuci am folosit), punem bucatile de limba, ceapa și prazul, acoperim cu apa in care a fiert limba ( o păstram , fiind este o buna supa de vita) și se fierbe la foc potrivit, pana se topește ceapa și formează un sos.Dacă e nevoie, se mai adauga apa.
  • La final adăugăm maslinele și uleiul, condimentam cu sare , piper și lasam mâncarea sa fiarbă încă 15 minute.
  • Daca sosul de ceapa este prea subțire, lasam vasul sa fiarbă , fără capac, câteva minute.