Ingrediente
- Piept de pasare gătit inainte (grill, cuptor, rulada, pastramă, etc…)
- 1 ceapa
- 1 morcov micuț
- 1 ou
- 1 lingurița pasta de roșii fără zahăr
- Verdeața tocata și condimente
Sos
- 1-2 lingurițe amidon de porumb, tolerat 20 g/zi
- iaurt semidegresat, 3-4 linguri
Instructiuni
- Se taie pieptul de pasare cubulete, ceapa se toaca mărunt, morcovul se da pe răzătoare.
- Se amesteca toate, adaugand oul, verdeata și condimentele, după gust.
- Ardeiul se curată la interior de seminte, dovleacul se scobește cu o lingurița, scoțând pulpa și semințele, lăsând marginea de circa 0,5 cm, roșiile la fel se scobesc și li se scoate pulpa și semințele.
- Se umplu legumele cu compozitia de carne și se pun la fiert( la cuptor, le-am gătit), adăugând pulpa rosiilor scobite și 1/2 pahar cu apa.
- Când sunt fierte, se scot pe o farfurie, iar in sucul rămas in vasul in care au fiert, se adauga 1-2 lingurițe dizolvate in putina apa rece (in funcție de lichidul care este in vas), se pun la fiert, pana obținem un sos gros, se oprește focul și se adauga 3-4 linguri cu iaurt, lapte batut, kefir, etc…semidegresate.
- Pentru a obtine un sos fin, la final se pasează cu blenderul vertical.
- Se adauga sare și piper, dacă e cazul.
- Sosul se poate servi separat, alături de legumele umplute.
- O alta varianta este aceea de a pune legumele umplute in sos, lăsând sa fiarbă câteva minute.
- Pentru ardeiul, dovlecelul și cele doua roșii umplute am folosit circa 200 g carne, cantitatea fiind estimativă, in funcție de mărimea legumelor folosite pentru umplut.
Comentarii