Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagna din făina de konjak
  • 400 g carne tocata (vita, porc)
  • 1/2 ceapa
  • 100 g kefir degresat
  • 2 oua
  • Sare, piper, pătrunjel uscat
  • 1/2 lingurița boia dulce

Instructiuni

  • Carnea conform dietei pentru faza de atac, este fără grăsime. Se trece prin mașina de tocat, împreuna cu ceapa, de trei ori, sa obținem o pasta fina de carne.
  • Intr-un vas spargem ouale, se bat cu o furculița, se adauga kefirul, sare și piper, după gust și se amesteca bine.
  • Carnea tocata se condimentează cu sare, piper, pătrunjel uscat și boia de ardei, sau alte condimente la alegere.
  • Foile de lasagna se clătesc in câteva rânduri de apa, pentru a îndepărta mirosul specific produselor de konjak (orez, paste, taitei, etc…).
  • Încălzim cuptorul la 180 grade.
  • Pregătim o tava, asezand hârtie de copt in ea (eu am folosit o tava de 20/10 cm).
  • Punem in tava un rând de foi,  peste ele așezăm lejer, fără a tasa prea tare, 1/2 din carnea tocata, turnam 1/3 din sosul de iaurt cu ou, așezăm al doilea rând de foi, restul de carne, 1/3 din iaurt, terminam cu rândul trei de foi, iar restul iaurtului se întinde deasupra.
  • Se da tava in cuptorul preîncălzit , la început pentru 30 minute, când scoatem tava din cuptor și cu grija, scurgem lichidul lăsat de carne și iaurt, dam iar tava la cuptor, iar peste 10 minute scurgem din nou lichidul lăsat in tava. Dam tava la cuptor, pentru încă 15-20 minute, pana sosul de deasupra se rumenește ușor. In total lasagnia a stat la cuptor o ora.
  • Când este gata se scoate din cuptor și cu grija, ca e fierbinte, se scoate din tava și se asaza pe un blat de lemn, pe care punem 3-4 rânduri de servete de hârtie, pentru a absorbi restul de lichid.
  • Se feliază când se răcește putin.
  • In dieta Dukan lasagnia se consuma din faza de atac, produsele din făina konjak fiind permise din aceasta faza.