Ingrediente

De când le-am văzut postate pe un grup culinar,am și verificat pe google, sa văd ce sunt aceste khachapuri.Sunt plăcinte cu origini din Georgia, umplute cu amestec de brânzeturi ( feta, mozarella) și specific lor,sunt ouale care se pun in mijlocul plăcintelor.
Așa ca visam ,cum sa le fac, pentru dieta noastră.
Pentru ca doream, nu doar gălbenușul de ou, cum se folosesc in diferite retete, pentru a nu se prelinge albusul  pe marginea plăcintelor,am găsit și aici rezolvarea, oua de prepeliță.
Așa ca ,khachapuri Dukan!
Aluat pentru doua plăcinte 

  • 30 g tarate ovaz
  • 10 g tarate grâu
  • 10 g tarate pshillium 
  • 30 g lapte praf degresat
  • 20 g făina cocos( tolerat pentru o zi)
  • 20 g gluten
  • 3 g făina konjak
  • 2 g sare
  • 10 g drojdie proaspăta
  • 150 ml lapte semidegresat
  • 1 lingura ulei de masline

Umplutura

  • 50 g cașcaval Dukan dat pe răzătoarea mare
  • 50 g skyrella dat pe răzătoarea mare+ alte 50 g tăiate bastonașe pentru marginile plăcintelor .Skyrella este un fel de mozarella cu 2,6% grăsime,permisă in croaziera 100g/zi.
  • 50 g branza degresată 0,2 grasime
  • 5 oua de prepeliță 
  • sare după gust

Instructiuni

Aluat

  • Ingredientele uscate și sarea se amesteca împreuna intr-un vas.
  • Drojdia se dizolva in lapte caldut,spre rece, se toarnă peste făina,se omogenizează cu o lingura și se lasă deoparte, pentru a se hidrata făina.
  • După 10 minute se adauga uleiul și se frământa aluatul, dându-i la final forma de sfera,se acoperă și se lasă la dospit.
  • Se împarte aluatul crescut in doua,iar pe planșă de lucru, cu ajutorul sucitorului, întindem cele doua bucăți de aluat in forma ovala.Se asaza pe hârtie de copt, in tava, iar aici pe hârtie, modelam aluatul întins deja, sub forma unei bărcuțe.
  • Cele 50 g mozarella se taie bastonașe.Se pun pe marginea aluatului și se rulează ușor, doar o singura data,după care cu degetele lipim marginea,pentru a inchide bine mozarella ,sa nu se desfacă la cuptor, când se coace.
  • Umplutura se face amestecand toate ingredientele.Se adauga sare după gust.
  • Aceasta umplutura se imparte in doua, pentru cele doua bărcuțe.
  • Se unge cu ou bătută,aluatul și umplutura și se da tava la cuptorul preîncălzit la 160 grade, cu ventilație, pentru 20-25 minute.
  • Când placinta este rumenita , se scoate tava din cuptor, iar cu o lingura facem doua găuri  in branza, unde punem oua de prepeliță,se presara piper deasupra și se da tava la cuptor, pana se încheagă ouale.
  • Se lasă la răcit pe grătar.
  • In dieta .plăcintele se consuma intr-o zi de croaziera, având tolerat făina de cocos.