Ingrediente

  • 100 g lapte praf degresat
  • 100 ml lapte semidegresat rece
  • 50 g indulcitor (xilitol)
  • 100 g iaurt semidegresat
  • 100 g zmeura proaspăta 

Decor

  • Zmeura proaspăta 

Instructiuni

  • In bolul mixerului vertical se pun laptele praf, indulcitorul și laptele lichid, eventual un praf de sare, cine dorește. Se pasează, pana obținem o pasta uniformă, fără cocoloase de lapte praf.
  • Adăugăm iaurtul, apoi zmeura, folosind blenderul, doar cât se incorporeaza in restul compoziției.
  • Se toarnă tot conținutul intr-o cutie mai mare cu capac și se da la congelator.
  • După 30 minute, se scoate de la congelator și se amesteca compozitia cu o lingura.
  • Procedam la fel, din 30 in 30 minute, pentru a aduce compozitia care îngheață pe marginile cutiei, spre mijloc, unde este încă lichida.
  • Când a înghețat complet, se poate consuma, sau așa cum am făcut eu, am lăsat înghețata la congelator peste noapte.
  • A doua zi, am scos cutia din congelator și am pus-o la frigider, sa se înmoaie puțin compoziția. După 1/2 de ora a fost perfecta, pentru a lua din ea cu lingura specială de inghetata, fără s-o trec prin apa fierbinte. 
  • Deasupra am adăugat câteva bucăți de zmeura proaspăta, pe care le-am pasat.
  • Este foarte delicioasa, cremoasă și nu are ace de gheata in ea.
  • Aceasta porție de inghetata se consuma intr-o zi de croaziera (100 g zmeura =1 tolerat), dar ajunge lejer pentru doua persoane, ba chiar as spune, este pe saturate!