Ciocolata se rupe bucăți, se toarnă 100 g lapte lichid și se pun la microunde, in reprize scurte, pana se înfierbânta laptele, iar ciocolata este topita. Se amesteca energic, pana obținem o crema fina.
Se pun intr-un vas inalt crema de ciocolata, pulpa de avocado și laptele praf.
Se pasează cu blenderul vertical, adăugând restul de 100 g lapte lichid, pana totul se transforma intr-o crema fina.
Se cântărește produsul final. Având in vedere ca se mai pierde pe vas și între cutitele blenderului, totul are 570-580 g.
Se împarte in 5 monoportii in mod egal, sau intr-o singura cutie, dar inghetata sa fie consumată in 5 zile de croaziera.
Pentru fiecare zi avem 20 g ciocolata (1 tolerat) și încă 10 g avocado, care reprezintă cam un sfert din al doilea tolerat.
Se pune la congelator, pana îngheață, iar când poftim la o porție de inghetata, se scoate cu 15 minute înainte, sa se încălzească puțin și sa poată fi luată cu lingura speciala.
Îndulcitor nu am folosit, laptele praf degresat indulceste suficient inghetata.
Comentarii