Ingrediente

  • 50 g pulpa de avocado
  • 100 g ciocolata cu 85% cacao
  • 300 g lapte praf degresat
  • 200 g lapte lichid semidegresat

Instructiuni

  • Ciocolata se rupe bucăți, se toarnă 100 g lapte lichid și se pun la microunde, in reprize scurte, pana se înfierbânta laptele, iar ciocolata este topita. Se amesteca energic, pana obținem o crema fina.
  • Se pun intr-un vas inalt crema de ciocolata, pulpa de avocado și laptele praf.
  • Se pasează cu blenderul vertical, adăugând restul de 100  g lapte lichid, pana totul se transforma intr-o crema fina.
  • Se cântărește produsul final. Având in vedere ca se mai pierde pe vas și între cutitele blenderului, totul are 570-580 g.
  • Se împarte in 5 monoportii in mod egal, sau intr-o singura cutie, dar inghetata sa fie consumată in 5 zile de croaziera.
  • Pentru fiecare zi avem 20 g ciocolata (1 tolerat) și încă 10 g avocado, care reprezintă cam un sfert din al doilea tolerat.
  • Se pune la congelator, pana îngheață, iar când poftim la o porție de inghetata, se scoate  cu 15 minute înainte, sa se încălzească puțin și sa poată fi luată cu lingura speciala.
  • Îndulcitor nu am folosit, laptele praf degresat indulceste suficient inghetata.