Ingrediente
- 50 g pulpa de avocado
- 100 g ciocolata cu 85% cacao
- 300 g lapte praf degresat
- 200 g lapte lichid semidegresat
Instructiuni
- Ciocolata se rupe bucăți, se toarnă 100 g lapte lichid și se pun la microunde, in reprize scurte, pana se înfierbânta laptele, iar ciocolata este topita. Se amesteca energic, pana obținem o crema fina.
- Se pun intr-un vas inalt crema de ciocolata, pulpa de avocado și laptele praf.
- Se pasează cu blenderul vertical, adăugând restul de 100 g lapte lichid, pana totul se transforma intr-o crema fina.
- Se cântărește produsul final. Având in vedere ca se mai pierde pe vas și între cutitele blenderului, totul are 570-580 g.
- Se împarte in 5 monoportii in mod egal, sau intr-o singura cutie, dar inghetata sa fie consumată in 5 zile de croaziera.
- Pentru fiecare zi avem 20 g ciocolata (1 tolerat) și încă 10 g avocado, care reprezintă cam un sfert din al doilea tolerat.
- Se pune la congelator, pana îngheață, iar când poftim la o porție de inghetata, se scoate cu 15 minute înainte, sa se încălzească puțin și sa poată fi luată cu lingura speciala.
- Îndulcitor nu am folosit, laptele praf degresat indulceste suficient inghetata.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                
Comentarii