Pentru piure am folosit 100 g coacăze roșii curățate de codite și o lingura indulcitor. Se fierb împreuna, timp de 2-3 minute, apoi se pasează și se trece prin sita. Piureul curat se fierbe încă 2-3 minute, apoi se da la rece.
Intr-un vas antiaderent se pun toate ingredientele, mai puțin piureul. Se pasează cu blenderul de mâna, pana obținem o compoziție uniformă.
Se pune la foc mic, amestecand permanent in ea.
Când începe, sa se îngroașe și are tendința, sa se branzeasca, se da de pe foc. Crema trebuie sa fie consistenta, sa nu curga de pe spatula. Nu se fierbe. Se înfierbânta, pana la punctul de fierbere, pentru a gati gălbenușurile. Un termometru de bucatarie, ar trebui sa indice pana la 75 grade.
După ce se ia vasul de pe foc, se pasează iar compozitia fierbinte, pana avem o crema fina, omogena.
Se pune in caserola și se da la congelator.
După o ora se amesteca crema cu o lingura și se da iar la congelator.
După 30 minute se scoate inghetata de la rece și se toarnă piureul de fructe. Se amesteca cu o lingura, cu mișcări ușoare.
Se da vasul la congelator, pana îngheață complet.
Înainte de servire, se lasă la temperatura camerei, pana se poate lua cu lingura specială de inghetata.
Se poate renunța la fructe și atunci, inghetata nu are nici un tolerat.
Cantitatea obținută se consuma in doua zile de croaziera, având 20 g unt, iar cantitatea permisă este de 10 g,/zi, înlocuind o lingura de ulei de masline.
Rețeta nu îmi aparține, ci mi-a fost data de un membru Dukan, iar la finalul galeriei foto, voi atașa reteta așa cum am primit-o. Eu am făcut doar unele mici modificări.
Este gustoasa, fără ace de gheata, iar piureul de coacăze i-a dat o tenta dulce-acrișoară.
Comentarii