Ingrediente

Pentru o porție 

  • 1-2 bucăți dintr-un iepure
  • 1 lingurița de muștar fără zahăr
  • 3-4 linguri kefir degresat
  • 1 vârf de cuțit cu turmenic (optional)
  • Sare, piper

Instructiuni

  • Bucatile de carne le-am dat cu sare și piper. Pentru gătit, am optat sa le fac in punga pentru cuptor, dar se pot gati și in alt mod( fiert, grătar, etc…)
  • După  ce carnea e gatita, se transfera intr-un vas mai mic, cu tot cu lichidul lăsat in punga ( dacă nu, se poate inlocui cu 3-4 linguri cu apa), se pune muștarul, și lasam, sa fiarbă, pana obținem un sos gros. La final adăugăm kefirul si mai fierbem 2-3 minute. Pentru culoare mai accentuată, optional, se adauga turmenic.
  • In dieta Dukan, se poate consuma din faza de atac.
  • Rețeta clasica este in felul urmator: bucatile de iepure se prăjesc in unt, muștarul fără zahăr se înlocuiește cu muștarul cu boabe frantuzesc, in loc de kefir se folosește smantana grasa. Dar cum aproape orice reteta clasica, se poate dukaniza, am încercat-o si pe aceasta! Măcar vizual preparatele seamănă între ele, la gust, mai puțin!