Ingrediente
Pentru doua portii
- 2 bucăți carne de iepure
- 2 mere
- 1 morcov
- 1/4 pahar cu apa
- O punga pentru cuptor
- Sare, ghimbir si scortisoara pudra
Instructiuni
- Se pot folosi pulpe de pui, carne de curcan, iar numărul merelor, este in funcție porțiile de carne, știind ca in dieta Dukan, avem voie 1 mar ca tolerat.
- Se spală carnea, se condimentează după gust.
- Morcovul se curată și se taie bastonașe.
- In punga pentru cuptor se pun carnea, merele întregi, spalate, feliile de morcov si apa.
- Se leagă punga cu clipsul special, se înțeapă cu scobitoarea in 3-4 locuri (pe pachetul cu pungi se găsesc instrucțiuni), se asaza pe o tava si se da la cuptor, 170 grade.
- După 30-40 minute, se scoate punga din cuptor, se desface cu grija, ca sunt aburi fierbinți in punga si se scot merele cu o paleta.
- Se inteapa carnea cu scobitoarea, daca iese lichid tulbure din carne, se mai lasă la cuptor, legând punga, daca e gatita, se taie punga și se lasă in cuptor, pana se rumenește carnea.
Sos de mere
- Din merele coapte se alege pulpa, se pune intr-un vas, se condimentează cu scortisoara si ghimbir, cate un vârf de cuțit, se adauga sare după gust, iar daca avem o cantitate mai mare de pulpa de mere, se folosește blenderul, pentru a le pasa, adăugând 2-3 linguri din sosul ramas in punga, daca nu, le pasăm cu furculița.Se pot folosi cojile de mar, dar nu vom obtine un sos așa fin.
- Rețeta sosului de mere nu-mi aparține, este luată de pe un renumit blog culinar (Gina Bradea), unde se folosește la gasca umplută, dar mi-a plăcut mult si mi-am zis ca, la prima ocazie, voi dukaniza reteta.
- Așa cum am specificat la început, avem voie un mar/zi, ca si tolerat, deci se consuma din croaziera.
Comentarii