Ingrediente

Pentru doua portii

  • 2 bucăți carne de iepure
  • 2 mere
  • 1 morcov
  • 1/4 pahar cu apa
  • O punga pentru cuptor
  • Sare, ghimbir si  scortisoara pudra

Instructiuni

  • Se pot folosi pulpe de pui, carne de curcan, iar numărul merelor, este in funcție porțiile de carne, știind ca in dieta Dukan, avem voie 1 mar ca tolerat.
  • Se spală carnea, se condimentează după gust.
  • Morcovul se curată și se taie bastonașe.
  • In punga pentru cuptor se pun carnea, merele întregi, spalate, feliile de morcov si apa.
  • Se leagă punga cu clipsul special, se înțeapă cu scobitoarea in 3-4 locuri (pe pachetul cu pungi se găsesc instrucțiuni), se asaza pe o tava si se da la cuptor, 170 grade.
  • După 30-40 minute, se scoate punga din cuptor, se desface cu grija, ca sunt aburi fierbinți in punga si se scot merele cu o paleta.
  • Se inteapa carnea cu scobitoarea, daca iese lichid tulbure din carne, se mai lasă la cuptor, legând punga, daca e gatita, se taie punga și se lasă in cuptor, pana se rumenește carnea.

Sos de mere

  • Din merele coapte se alege pulpa, se pune intr-un vas, se  condimentează cu scortisoara si ghimbir, cate un vârf de cuțit, se adauga sare după gust, iar daca avem o cantitate mai mare de pulpa de mere, se folosește blenderul, pentru a le pasa, adăugând 2-3 linguri din sosul ramas in punga, daca nu, le pasăm cu furculița.Se pot folosi cojile de mar, dar nu vom obtine un sos așa fin.
  • Rețeta sosului de mere nu-mi aparține, este luată de pe un renumit blog culinar (Gina Bradea), unde se folosește la gasca umplută, dar mi-a plăcut mult si mi-am zis ca, la prima ocazie, voi dukaniza reteta.
  • Așa cum am specificat la început, avem voie un mar/zi, ca si tolerat, deci se consuma din croaziera.