Ingrediente

  • Un iepure întreg(1,4 kg)
  • 25 g unt( ulei,ulei de masline,la alegere)
  • 800 g roșii cărnoase,bine coapte
  • 4-5 căței usturoi
  • O legătura pătrunjel
  • Sare
  • Piper

Instructiuni

  • Tranșam iepurele,spălam bine bucatile de carne,după care le presaram cu sare.
  • Roșiile le trecem prin apa clocotită,1-2 minute,cât sa crape pielița,după care le curățăm și le dam la blender( optional).
  • Încingem untul,prajim pe rând bucatile de carne,pana le rumenim pe ambele părți.
  • După ce toate bucatile sunt rumenite,adăugăm roșiile pasate,sau tocate și fierbem la foc mediu,pana roșiile formează un sos consistent.
  • Carnea de iepure este frageda,se gătește repede,așa ca putem găti mâncarea,cu vasul fără capac,sa se evapore mai repede zeama de la roșii.
  • Când obținem consistenta dorita la sos,oprim focul,adăugăm usturoiul pisat ,pătrunjel tocat și piper proaspăt măcinat ,acoperim vasul și lasam sosul ,sa se îmbibe cu aroma usturoiului.
  • Se servește alături de piure,sau simplu,depinde de gusturi.