Ingrediente
- Un iepure întreg(1,4 kg)
- 25 g unt( ulei,ulei de masline,la alegere)
- 800 g roșii cărnoase,bine coapte
- 4-5 căței usturoi
- O legătura pătrunjel
- Sare
- Piper
Instructiuni
- Tranșam iepurele,spălam bine bucatile de carne,după care le presaram cu sare.
- Roșiile le trecem prin apa clocotită,1-2 minute,cât sa crape pielița,după care le curățăm și le dam la blender( optional).
- Încingem untul,prajim pe rând bucatile de carne,pana le rumenim pe ambele părți.
- După ce toate bucatile sunt rumenite,adăugăm roșiile pasate,sau tocate și fierbem la foc mediu,pana roșiile formează un sos consistent.
- Carnea de iepure este frageda,se gătește repede,așa ca putem găti mâncarea,cu vasul fără capac,sa se evapore mai repede zeama de la roșii.
- Când obținem consistenta dorita la sos,oprim focul,adăugăm usturoiul pisat ,pătrunjel tocat și piper proaspăt măcinat ,acoperim vasul și lasam sosul ,sa se îmbibe cu aroma usturoiului.
- Se servește alături de piure,sau simplu,depinde de gusturi.
Comentarii