Tranșam iepurele,spălam bine bucatile de carne,după care le presaram cu sare.
Roșiile le trecem prin apa clocotită,1-2 minute,cât sa crape pielița,după care le curățăm și le dam la blender( optional).
Încingem untul,prajim pe rând bucatile de carne,pana le rumenim pe ambele părți.
După ce toate bucatile sunt rumenite,adăugăm roșiile pasate,sau tocate și fierbem la foc mediu,pana roșiile formează un sos consistent.
Carnea de iepure este frageda,se gătește repede,așa ca putem găti mâncarea,cu vasul fără capac,sa se evapore mai repede zeama de la roșii.
Când obținem consistenta dorita la sos,oprim focul,adăugăm usturoiul pisat ,pătrunjel tocat și piper proaspăt măcinat ,acoperim vasul și lasam sosul ,sa se îmbibe cu aroma usturoiului.
Se servește alături de piure,sau simplu,depinde de gusturi.
Comentarii