Ingrediente

  • Un iepure intreg( am avut iepure de casa, nu din comerț, 1650 g)
  • 2 fire praz
  • 3 morcovi
  • 800 g ciuperci
  • Un gogoșar
  • 200 g roșii pasate
  • 250 g masline
  • 75 ml ulei de masline
  • 150 ml vin
  • O căpățâna usturoi
  • Maghiran uscat
  • Pătrunjel verde tocat
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Chiar dacă lista ingredientelor este lunga și cantități mai mari, acest preparat se face destul de ușor și este suficient pentru 8 persoane.
  • Întâi curățăm și spălam iepurele, îl tranșam, iar bucatile de carne le dam cu sare și piper.Se lasă la rece 1-2 ore.
  • Gogosarul( sau ardei gras) și firele se praz se toaca, morcovii se taie rondele și se amesteca împreuna.
  • Ciupercile se curată și eventual se spală pe rând, intr-o sita, sa nu absoarbă multă apa.
  • După ce carnea a stat la rece cu sare și piper, se șterge de surplusul de apa, lasata de sare, cu prosoape de hârtie.
  • Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul la încins și prajim bucatile de iepure, pe rând,circa 2 minute, pe fiecare parte, la foc iute.
  • Carnea prăjită o punem intr-un vas.
  • In uleiul rămas, adăugăm amestecul de legume tocate, presaram putina sare și le călim , doar cât ele se lasă, fără a le rumeni.
  • Intr-o tava încăpătoare așezăm hârtie de copt, sa fie destul de mare, cât sa cuprinda toate marginile tavii.
  • Așezăm legumele călite, cu tot uleiul și zeama lasata in tigaie,apoi punem un strat de ciuperci, maslinele și usturoiul curățat si tăiat felii subtiri.
  • Peste toate acestea, așezăm bucatile de carne.
  • Vinul și roșiile se amesteca și se toarnă in tava.
  • Acoperim carnea cu hârtie de copt, iar tava o acoperim cu folie de aluminiu și dam la cuptorul preîncălzit doar jos, la 175 grade, pentru minim 40 minute.
  • Am verificat carnea cu o scobitoare și am constata ca trebuie sa mai stea la cuptor, gătindu-se mai greu, fiind iepure de casa.
  • Am presărat maghiran uscat in tava, am acoperit din nou și am lăsat tava la cuptor, încă 40 minute.
  • Acum carnea era frageda, dar nu rumenita, așa ca , am îndepărtat folia de aluminiu de pe tava și hârtia pusă peste carne,am dat drumul la rezistența de sus a cuptorului și am lăsat carnea, sa se rumeneasca circa 10 minute.
  • Se presara pătrunjel verde tocat.
  • Cam asta a fost, nu foarte greu, dar gustul mâncării, merita efortul și așteptarea!