Ingrediente
- Un iepure intreg( am avut iepure de casa, nu din comerț, 1650 g)
- 2 fire praz
- 3 morcovi
- 800 g ciuperci
- Un gogoșar
- 200 g roșii pasate
- 250 g masline
- 75 ml ulei de masline
- 150 ml vin
- O căpățâna usturoi
- Maghiran uscat
- Pătrunjel verde tocat
- Sare și piper
Instructiuni
- Chiar dacă lista ingredientelor este lunga și cantități mai mari, acest preparat se face destul de ușor și este suficient pentru 8 persoane.
- Întâi curățăm și spălam iepurele, îl tranșam, iar bucatile de carne le dam cu sare și piper.Se lasă la rece 1-2 ore.
- Gogosarul( sau ardei gras) și firele se praz se toaca, morcovii se taie rondele și se amesteca împreuna.
- Ciupercile se curată și eventual se spală pe rând, intr-o sita, sa nu absoarbă multă apa.
- După ce carnea a stat la rece cu sare și piper, se șterge de surplusul de apa, lasata de sare, cu prosoape de hârtie.
- Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul la încins și prajim bucatile de iepure, pe rând,circa 2 minute, pe fiecare parte, la foc iute.
- Carnea prăjită o punem intr-un vas.
- In uleiul rămas, adăugăm amestecul de legume tocate, presaram putina sare și le călim , doar cât ele se lasă, fără a le rumeni.
- Intr-o tava încăpătoare așezăm hârtie de copt, sa fie destul de mare, cât sa cuprinda toate marginile tavii.
- Așezăm legumele călite, cu tot uleiul și zeama lasata in tigaie,apoi punem un strat de ciuperci, maslinele și usturoiul curățat si tăiat felii subtiri.
- Peste toate acestea, așezăm bucatile de carne.
- Vinul și roșiile se amesteca și se toarnă in tava.
- Acoperim carnea cu hârtie de copt, iar tava o acoperim cu folie de aluminiu și dam la cuptorul preîncălzit doar jos, la 175 grade, pentru minim 40 minute.
- Am verificat carnea cu o scobitoare și am constata ca trebuie sa mai stea la cuptor, gătindu-se mai greu, fiind iepure de casa.
- Am presărat maghiran uscat in tava, am acoperit din nou și am lăsat tava la cuptor, încă 40 minute.
- Acum carnea era frageda, dar nu rumenita, așa ca , am îndepărtat folia de aluminiu de pe tava și hârtia pusă peste carne,am dat drumul la rezistența de sus a cuptorului și am lăsat carnea, sa se rumeneasca circa 10 minute.
- Se presara pătrunjel verde tocat.
- Cam asta a fost, nu foarte greu, dar gustul mâncării, merita efortul și așteptarea!
Comentarii