Ingrediente

  • 3 bucăți iepure (500 g)
  • 400 g kefir semidegresat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura rasa cu sare
  • 2-3 picături zeama de lamaie
  • 1 lingurita pudra usturoi

Pentru uns

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura paprica dulce

Garnitura pentru o porție 

  • 1 morcov
  • 1 rădăcina micuța de păstârnac  
  • 1 tija de apio

Instructiuni

  • Spălam bucatile de carne și le punem intr-un vas.
  • Turnam, cât sa acopere carnea, kefirul și condimentele pentru marinada. Puteți folosi orice condiment va place.
  • Se amesteca bine carnea cu kefirul condimentat și se toarnă intr-o punga încăpătoare, care se leagă, sa nu curga și se da la frigider peste noapte.
  • A doua zi se scoate carnea din marinada și se spală scurt sub jet de apa rece, apoi se șterg cu hârtie absorbanta.
  • Intr-un bol micut se pune paprica și uleiul de masline, se amesteca, iar cu aceasta emulsie ungem carnea pe toate partile.
  • Pregătim legumele pentru garnitura.
  • Se porneste cuptorul la 170 grade.
  • In punga specială pentru cuptor se asaza legumele si carnea.
  • Se leagă punga, iar cu o scobitoare se inteapa in 3-4 locuri.
  • Punga se asaza intr-o tava, cu partea intepata in sus.
  • Se da tava la cuptor pentru 50 minute.
  • Cu o scobitoare, sau un bat de frigăruie se inteapa carnea, trecând ușor prin punga. In funcție cum intra scobitoarea in carne, mai greu, sau mai ușor, ne dam seama, dacă aceasta este gatita.
  • Fiind iepure din comerț, care se gătește mai repede, au fost suficiente cele 50 minute.
  • Se taie punga cu o foarfeca, avand grija, ca se eliberează aburi, iar tava o dam la cuptor pentru încă 10 minute.
  • Legumele pentru garnitura au fost suficiente pentru o porție, așa ca, puteți suplimenta cantitatea lor, sau o puteți diversifica.
  • A ieșit o friptura foarte gustoasa, dietetica, alături de legume și o muratura in sare la alegere: castraveți, conopida, gogonele, etc…sau o salata proaspăta!