Ingrediente

Pentru aceasta reteta am folosit cântarul ,inclusiv pentru lichide.
Pentru coji de ecler

  • 120 g apa
  • 30 g ulei masline(3 linguri)
  • 60 g făina integrala grâu
  • 45 g tarate ovaz macinate
  • 2 oua

Crema

  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime 
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime 
  • 20 g cacao degresată
  • Indulcitor, esența rom, după gust

Glazura

  • 20 g ciocolata 75% masa cacao
  • 50 g lapte
  • 10 g cacao degresată 

Instructiuni

 

Pentru gogosi

  • Un lucru important, vasele, tava, toate ustensilele trebuie sa fie foarte curate.
  • Făina și taratele se amesteca împreuna.
  • Apa și uleiul se pun la fiert împreuna, când începe sa fiarbă, se adauga amestecul de substanța uscata, se amesteca bine, se da vasul de pe foc și amestecam bine , sa incorporam fainurile.
  • Adăugăm un ou și-l incorporam bine in aluat, omogenizam cu o paleta de la mixer.Când oul este incorporat, adăugăm al doilea ou și procedam la fel.
  • Între timp încălzim cuptorul la 200 grade, încălzire sus-jos, fără ventilatie( cuptorul nostru nu are așa ceva).
  • Așezăm hârtie de copt pe o tava.
  • Aluatul se pune in posh cu dui rotund de 1 cm.Cine nu are, poate folosi o punga mai groasa și tăiată intr-un colț .
  • Pe hârtie, cu ajutorul poshului, facem aveline, cu distanță între ele.
  • Mie mi-au ieșit 18 bucăți.
  • Cu degetul puțin umezit, aplatizam vârfurile avelinelor.
  • Dam tava la cuptor, 200 grade, pentru 12 minute, apoi 3 minute, la 180 grade.
  • Gogoșile sunt crescute( trebuie sa mentionez, ca am avut mari emoții, efectiv am păzit aragazul,chiar dacă fac eclere, choux a la creme, gogosi, de peste 30 ani, dar folosind făina albă).
  • Închidem caldura,dar intredeschidem usa cuptorului și lasam tava cu gogosi încă 5-6 minute, sa se usuce mai bine.
  • Punem gogoșile sa se răcească pe un grătar.
  • Între timp ne ocupam de crema, amestecand toate ingredientele.
  • Crema a fost mai multă decât a fost nevoie, cam 2/3 din toată cantitatea am folosit.Puteți folosi orice crema, dar țineți cont ca deja avem un tolerat + ulei( cantitate pentru 3 zile).
  • Crema o punem in posh cu dui rotund de 2-3 mm, și umplem gogoșile, introducând duiul in partea laterala, sau partea de jos a gogoașei ( aveți fotografii),după care le așezăm in tava, pe hârtie de copt, fără distanță între ele și ne pregătim sa la glazuram.
  • Pentru glazura, am amestecat laptele cu cacaua cernută, am pus la baia de abur sa se îngroașe, amestecand energic, sa nu rămână cocoloașe .Dam crema deoparte și incorporam in ea, ciocolata.Lasam la rece, sa se îngroașe puțin, după care glazuram gogoșile ,ajutându-ne de o punga , lingurița, sau posh cu dui de 1 mm.
  • Se dau la rece, sa se întărească glazura.

In dieta Dukan, se consuma in trei zile de croaziera, având făina integrala( tolerat -20 g/zi ), uleiul, permis 1lg/zi și ciocolata ,20 g tolerat pentru o zi, dar folosind cacao degresată.