Ingrediente

  • 200 ml lapte semidegresat
  • 100 g skyrella( mozarella cu 2.6% grăsime)
  • 60 g cașcaval Dukan 
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 60 g tarate ovaz macinate
  • 20 g tarate pshillium 
  • 60-70 ml lapte călduț

 

Instructiuni

  • Intr-un vas de tuci, sau alt vas antiaderent, se pun laptele( cele 200 ml), skyrella, cascavalul( ambele tăiate cubulete) și uleiul.
  • Se pune vasul pe foc, la flacara mică și se lasă la fiert, pana se topește cașcavalul, iar skyrella începe sa se înmoaie.
  • Se adauga taratele de ovaz si pshillium , toată odata si se fierbe, pana obținem consistenta unei mamaligi mai tari.
  • Se da vasul de pe foc si se adauga cate un ou, amestecand cu o lingura de lemn curată, pana se incorporeaza fiecare ou in compoziție.
  • In acest moment avem un aluat lunecos, neuniform si tare.
  • Lasam  lingura de lemn deoparte si folosim blenderul vertical. Adăugăm lapte caldut, cate 2-3 linguri si pasăm aluatul, pana devine omogen, moale, sa poate ieși din posh. Acum cu blenderul se va omogeniza in aluat și restul de scyrella, care nu s-a topit la fiert. Laptele caldut se pune treptat, pana obținem compozitia dorita.
  • Se pune sare si piper, după gust si se amesteca bine in compoziție.
  • Încălzim cuptorul la 200 grade.
  • Așezăm hârtie de copt in tava mare a aragazului.
  • Compoziția obținută se pune in posh cu dui mai mare( eu am folosit dui stea, dar se poate folosi dui rotund de 1 cm).
  • Se formează gogoșele direct pe hârtia de copt, cu distanță între ele.
  • Se da tava la cuptor, la 200 grade, timp de 20 minute. In tot acest timp nu deschidem usa cuptorului. Vom observa cum la început gogoșile se vor lasă puțin, apoi încep sa crească si sa se rotunjească. In acest caz duiul stea folosit, nu prea a fost util.
  • După cele 20 minute, se oprește cuptorul, se tine usa ei intredeschisa, folosind o coada de lingura, sa nu fie deschisă prea tare si se lasă tava in cuptor încă 10 minute, pentru a obtine gogosi mai uscate.
  • După acest timp, se scoate tava, iar gogoșile se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se pot consuma simple, sau ca aperitive, umplute cu diferite creme sarate (crema de branza cu verdeata, avocado, peste). Pentru a le umple, se pune crema intr-un posh cu dui micuț, se bagă duiul in partea de jos, sau pe o parte laterala si se umplu gogoșile.
  • In dieta Dukan se consuma in doua zile de croaziera, având tarate de ovaz si pshillium, portia obligatorie pentru cele doua zile, skyrella ( mozarella cu 2,6% grăsime), este permisă in limita a 100 g/zi de croaziera, iar cașcavalul Dukan, in funcție de ingredientele folosite( degresate, sau semidegresate), se încadrează in permis, sau tolerat ( 30g/zi).