Ingrediente

  • 3kg de caise,după ce le-am îndepărtat sâmburii,a rămas 2,850 kg.
  • 1,2 kg zahăr

Instructiuni

  • Se pun caisele curățate,intr-un vas de tuci,împreuna cu zaharul,pentru 4-5 ore,sau pana se formează siropul.
  • Se pune vasul,la foc mic,pana se topește zaharul,după care mărim flacara focului.
  • In acest timp îndepărtăm spuma,iar marginea vasului se șterge cu un burete umed.
  • Lasam focul mic,fiind gem,nu dulceața,va avea tendința sa se prindă de fundul vasului.
  • In tot acest timp,cu o paleta,îndepărtăm spuma care se formează.
  • După 40 minute încercam consistenta gemului.
  • La mine a durat fierberea,la foc mic,aproximativ o ora.
  • Între timp spălam bine borcanele.
  • Când gemul este gata,oprim focul și pregătim borcanele,punându-le intr-o tava,in cuptor,la foc mic.
  • Când borcanele s-au înfierbântat ,oprim cuptorul,adăugăm gemul fierbinte,punem capacele și lasam borcanele in cuptorul fierbinte,pana se răcesc.
  • Din aceasta cantitate de caise,au rezultat 6 borcane de 400 g.
  • Este ideal pentru diferite prăjituri,clătite,etc.