Ingrediente

Fursecuri

  • 2 oua
  • 20 g indulcitor 
  • 20 g cacao degresată
  • 15 g făina bambus
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • Esența rom

Crema

  • 100 g cuburi cu apa de trandafiri
  • 50 g indulcitor
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • 5 g gelatina

Instructiuni

Fursecuri

  • Se mixează ouale cu un praf de sare și indulcitor, pana cresc in volum.
  • Făina de bambus,cacaua și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Se adauga peste crema de oua,se pune esența după gust și se mixează ,pana obținem o compoziție omogena. Se lasă deoparte 3-4 minute ,apoi se pune in posh cu dui rotund de 1 cm și se formează fursecurile direct pe hârtie de copt, așezată in tava, sau pe planșă de silicon( mie mi-au iesit 30 de fursecuri).
  • Se trântești tava de 2-3 ori de blat, iar vârfurile rămase se aplatizeaza cu degetul umezit cu apa.
  • Se coc la 160 grade, timp de 9-10 minute.
  • Se scot de pe hârtie și se răcesc pe un grătar.

Crema

  • Apa de trandafiri folosită pentru crema, a fost făcută dinainte și păstrată la congelator.
  • 90-100 g petale de trandafiri pentru dulceața cu tot cu partea albă se pun la fiert cu 400 ml apa, timp de 10 minute.La început apa se va colora intr-un roz pal. Se acoperă și se lasă la infuzat câteva ore, sau peste noapte.Se strecoară lichidul, se presează bine petalele, iar apa obținută care deja s-a închis la culoare,se pune in pungi pentru gheata și se pastreza la congelator.Este foarte aromata, iar mirosul de trandafiri este foarte persistent.
  • Pentru crema am folosit 100 g cuburi înghețate cu apa de trandafir, care le-am pus la fiert cu 50 g indulcitor, câteva minute.Se ia de pe foc și se lasă sa se răcorească. Siropul obtinut a cantarit 130 grame. Am adăugat gelatina in siropul caldut si am amestecat, pana s-au topit toate granulele de gelatina.Dacă e nevoie, se poate pune vasul cu gelatina la microunde, timp de 4-5 secunde.Se lasă la răcit la temperatura camerei, când se adauga iaurtul si se amesteca energic cu un tel.
  • Se pune crema la frigider, sa se întărească, amestecand uneori si urmărind consistenta cremei, sa nu se întărească prea tare si sa devină budinca.
  • Crema întărită ,se pune in posh cu dui si se umplu fursecurile, care se dau apoi la frigider 1 ora, sau pana se întărește complet crema.
  • In dieta Dukan, fursecurile se consuma din  croaziera, având făina de bambus permisă din aceasta etapa, precum si iaurtul grecesc 2% grăsime.