Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar Premium
  • 1 praf sare
  • 1 praf copt
  • 80 g tarate ovaz
  • 20 g tarate grâu
  • 100 g lapte praf degresat
  • 40 g mix de fibre
  • 50 g proteina soia
  • 100-150 ml lapte semidegresat
  • 2 linguri ulei masline
  • Esente

Glazura

  • 50 g ciocolata fără zahăr
  • 50 ml lapte

Crema 

  • 250 g branza degresată cremoasă
  • 1 lingura cacao degresată
  • Indulcitor după gust
  • Esența rom
  • Restul de ciocolata rămasă de la glazura

Decor

  • Nuci, fistic pudra, zmeura deshidratata, sau la alegere.

Instructiuni

  • Mixam ouale cu indulcitorul și un praf de sare.
  • Taratele de grâu și ovaz le măcinăm și le amestecam cu restul ingredientelor uscate și praful de copt.Se adauga peste oua.
  • Adăugăm 100 ml lapte, amestecam cu o lingura, și adăugăm in continuare lapte, puțin cate puțin, pana obținem o compoziție ca la fursecurile obișnuite.La final adăugăm uleiul.
  • Lasam aluatul câteva minute, sa se hidrateze taratele.
  • Încălzim cuptorul la 175 grade.
  • Tapetam o tava mare cu hârtie de copt și o ștergem cu puțin ulei de masline.
  • Punem lângă noi un vas cu apa, sa udam palmele din când in când, atunci când formam fursecurile.
  • Formam biluțe de 8-10 grame.
  • Prima tava le-am făcut astfel:după ce am format bilutele, cu ajutorul degetului am format mici scobituri , dam tava la cuptor iar după 5 minute, scoatem tava din cuptor și accentuăm scobiturile deja existente.
  • A doua tava le-am făcut astfel: bilutele formate le-am aplatizat cu o furculița, sau apăsând degetul peste biluțe și cu o scobitoare formam steluțe.
  • Le coacem 12-13 minute la temperaturi de la 160-175 grade, pana se rumenesc ușor deasupra.
  • Pentru glazura:
  • Topim ciocolata in lapte, lasam sa se întărească puțin glazura, trecem fursecurile cu partea modelată prin ciocolata și presaram fistic, nuca măcinată sau lăsate doar glazurate.Le putem lasă și simple, fără nici o glazura.
  • Pentru crema, am amestecat toate ingredientele cu ciocolata rămasă de la glazura și am umplut scobiturile fursecurilor.
  • Se dau la rece, pana se întărește glazura.

Alte informatii

In dieta Dukan se consuma din croaziera, in trei zile, având tarate de ovaz, portia pentru aceste zile ,tolerat ciocolata și permise uleiul de masline și cacaua degresată.