Ingrediente

  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahăr brun
  • Un ou
  • 200 g făina
  • Nuca măcinată(2 lg cu vârf) pentru aluat

Pentru uns fursecurile

  • Albus de ou
  • Nuca măcinată

Pentru umplut

  • Gem de merisoare sau alt gem la alegere

Instructiuni

  • Se mixează untul la temperatura camerei cu zaharul.Se adauga oul iar la final făina,nuca măcinată și putina sare.
  • Se fac din aluat biluțe,se trec prin albus,apoi prin nuca măcinată și cu ajutorul degetului se face o scobitura in mijlocul bilei.Se aseaza in tava pe hârtie de copt.Se da tava la cuptorul preîncălzit la 170 grade.
  • Dupa 5 minute se scoate tava din cuptor și se adâncesc scobiturile deja formate.
  • Se țin apoi la cuptor pana se rumenesc.Cand sunt gata,se scot pe un grătar iar in adâncitura formată se pune gem.
  • Dintr-o porție ies in jur de 20 de fursecuri.Sunt fragede și foarte bune la gust.
  • Daca vi se pare aluatul prea moale,puneți-l la frigider,sa se întărească puțin untul din compoziție.