Ingrediente
- 125 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahăr brun
- Un ou
- 200 g făina
- Nuca măcinată(2 lg cu vârf) pentru aluat
Pentru uns fursecurile
- Albus de ou
- Nuca măcinată
Pentru umplut
- Gem de merisoare sau alt gem la alegere
Instructiuni
- Se mixează untul la temperatura camerei cu zaharul.Se adauga oul iar la final făina,nuca măcinată și putina sare.
- Se fac din aluat biluțe,se trec prin albus,apoi prin nuca măcinată și cu ajutorul degetului se face o scobitura in mijlocul bilei.Se aseaza in tava pe hârtie de copt.Se da tava la cuptorul preîncălzit la 170 grade.
- Dupa 5 minute se scoate tava din cuptor și se adâncesc scobiturile deja formate.
- Se țin apoi la cuptor pana se rumenesc.Cand sunt gata,se scot pe un grătar iar in adâncitura formată se pune gem.
- Dintr-o porție ies in jur de 20 de fursecuri.Sunt fragede și foarte bune la gust.
- Daca vi se pare aluatul prea moale,puneți-l la frigider,sa se întărească puțin untul din compoziție.
Comentarii