Ingrediente

Fursecuri

  • 3 albușuri (100 g)
  • 50 g indulcitor (xilitol ), sau mai puțin, după gust
  • 40 g făina cocos
  • 150 g iaurt semidegresat
  • 20 g cacao degresată 
  • 1 praf de sare

Glazura

  • 2 linguri lapte praf degresat
  • 1-2 linguri lapte semidegresat rece
  • 1 pătrățel de ciocolata (10 grame)

Instructiuni

  • Pentru ca am văzut pe mai multe bloguri, diferite fursecuri făcute cu albușuri, dar bătute doar cu telul, nu făcute bezea, am zis, sa încerc și eu aceasta varianta, mai simpla, fără a folosi mixerul.
  • Albușurile, un praf de sare și indulcitorul se bat cu telul, 2-3 minute.
  • Se adauga făina de cocos, omogenizand compozitia. Vom obtine un aluat mai ferm, pentru ca făina de cocos are o putere mai mare de hidratate, iar compozitia nu este fina, arată ca o crema nisipoasa.
  • Se adauga iaurtul, se amesteca și se da compozitia la frigider pentru o ora.
  • Se scoate de la frigider, se adauga cacaua, se amesteca cu o lingura, iar acum compozitia va fi una mai legată.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se pregătește o tava mare, asezand hârtie de copt (eu am folosit covoraș de silicon).
  • Compoziția se pune in posh cu dui rotund de 1 cm și se formează fursecuri direct pe hârtie, cu distanță între ele. Vârfurile care se formează de la dui, se aplatizeaza cu degetul.
  • Se coc timp de 12-15 minute, pana se întăresc deasupra.
  • Se scot de pe hârtie și se răcesc pe un grătar, apoi când sunt reci complet, se glazureaza, dar decorarea lor este opțională, sau fursecurile se pot lipi cate doua, cu o crema la alegere.

Glazura

  • Laptele praf se amesteca energic cu lapte lichid, adăugând cate puțin lapte, sa obținem consistenta unui sos gros.
  • Se ia cu lingurița putina glazura și se întinde pe fiecare fursec, care se asaza unul langa altul, pana terminam de glazurat toate fursecurile.
  • Deasupra radem ciocolata, pentru gust, dar și pentru a arată mai bine.
  • Se dau la frigider, pana se întărește glazura.
  • In dieta Dukan, cele 28 de fursecuri (atâtea mi-au ieșit mie), se consuma in doua zile de croaziera. 
  • 20 g făina de cocos= 1 tolerat
  • 10 g ciocolata cu 85% cacao=1/2 tolerat.
  • Fursecurile sunt mai delicioase, după ce stau la frigider măcar o zi.