Ingrediente

  • 2 mere
  • 35 g indulcitor
  • 3 oua
  • 20 g tarate pshillium 
  • 40 g proteina soia, sau izolat proteic de zer
  • 20 g făina bambus
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurița scortisoara pudra

Instructiuni

  • Merele spalate se taie cubulete, îndepărtând căsuța semințelor. Se adauga indulcitorul și se pune la foc mediu, pana sunt înmuiate, iar in vas nu avem lichid aproape deloc.
  • Merele fierte se pasează cu blenderul vertical, pana obținem un piure fin și se lasă la răcit la temperatura camerei. Am cantarit piureul obținut și am avut 300 g, având și cele 35 g indulcitor in el.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Taratele, făina de bambus, proteina de soia și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Piureul de mere răcit, se aromatizeaza cu scortisoara, vanilie și se adauga gălbenușurile, omogenizand bine compozitia.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.
  • In vasul cu piure și gălbenușuri, se pun ingredientele uscate și se mixează, pana se incorporeaza bine, obținând o compoziție omogena, după care se adauga in 5-6 transe, din albușurile spuma, amestecand cu o spatula.
  • Se pune aluatul format in posh cu dui rotund de 1 cm și formam fursecuri direct pe hârtie de copt, așezată intr-o tava mare de aragaz. Eu am făcut și un model deasupra, apăsând pe varful fiecărui fursec cu dispozitivul pentru stors citrice, dar acest pas este optional. In mijlocul fursecurilor se pot pune miez de nuca, sau un bănuț de ciocolata, dar eu nu m-am complicat.
  • Se coc la 170 grade, timp de 35-40 minute, pana fursecurile se rumenesc, apoi se scot din cuptor și se răcesc pe un grătar .
  • Sunt moi, delicioase, nu sunt innecacioase și își păstrează forma.
  • In dieta Dukan se consuma in 3 zile de croaziera și conțin merele ca tolerat( 1 mar mic/zi = 1 tolerat), făina de bambus, permisa din croaziera, iar taratele de pshillium sunt, portia permisă pentru 2 zile, începând din atac.